"Bugünü Oku, Geleceği Yaz" sloganıyla kapılarını açan 16. Antalya Kitap Fuarı, 10 gün süren kültür maratonunu kendi ziyaretçi rekorunu kırarak tamamladı. Cam Piramit'te düzenlenen fuar, 1 milyon 173 bin 627 kitapseveri ağırlayarak "nüfusa oranla Türkiye'nin en çok ziyaret edilen kitap fuarı" unvanını pekiştirdi.
Antalya'da edebiyat ve düşünce dünyasının önemli isimlerini okurlarla buluşturan 16. Antalya Kitap Fuarı, kentte 10 gün boyunca adeta bir kültür şöleni yaşattı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyon; imza günleri, yazar buluşmaları ve birbirinden renkli söyleşilerle her yaştan okuru kitapların dünyasında bir araya getirdi.
Nüfusa Oranla Türkiye'nin Zirvesinde

Organizasyon komitesi yetkililerinden Büşra Özdemir'in kamuoyuyla paylaştığı verilere göre, fuar bu yıl kendi ziyaretçi rekorunu geliştirmeyi başardı. On günlük periyotta tam 1 milyon 173 bin 627 kişinin fuar alanını ziyaret ettiği açıklandı.
Özdemir, ulaşılan bu devasa rakamın önemine dikkat çekerek, "Bir kitap fuarını daha geride bıraktık, üstelik yine kendi rekorumuzu kırarak. Nüfusa oranla Türkiye’nin en çok ziyaretçi ağırlayan kitap fuarı olmanın sevincini yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Fuarın başarısında pay sahibi olan kitapseverlere, yazarlara, yayınevlerine ve tüm saha çalışanlarına teşekkür edildi.

17. Fuarın Tarihi Şimdiden Açıklandı
Antalya Kitap Fuarı'nın kapanışının hemen ardından hız kesmeden gelecek yılın planlamalarına başlandığı da müjdelendi. Kitapseverlerin merakla beklediği yeni buluşmanın tarihi şimdiden netleşti. Yapılan açıklamada, 17. Antalya Kitap Fuarı'nın 1-10 Ekim 2027 tarihleri arasında yine Cam Piramit çatısı altında kitapseverlere kapılarını açacağı duyuruldu.

