Akdeniz Gerçek | Antalya | Recep Yavuz Berlin Turizm Fuarı'ndan Uyardı!

Recep Yavuz Berlin Turizm Fuarı'ndan Uyardı!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Almanya’daki katıldığı ITB Berlin Turizm Fuarı’ndan değerlendirmelerde bulundu.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Almanya’daki katıldığı ITB Berlin Turizm Fuarı’ndan değerlendirmelerde bulundu.

Recep Yavuz Berlin Turizm Fuarı'ndan Uyardı!
KAYNAK: Ulaş Kökçe

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin, bu yıl küresel siyasi gerilimlerin gölgesinde kapılarını açtı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Almanya’dan yaptığı açıklamada savaşın turizm sektöründe ciddi etkiler yarattığını vurguladı. Yavuz, özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin fuara katılımında ciddi düşüş yaşandığını belirtti.

antalya-kent-konseyi-turizm-calisma-grubu-baskani-yavuz-2026-turizmi-tehlikede

KÖRFEZ ÜLKELERİNİN SALONLARI BOŞ KALDI

Başkan Yavuz “ITB Berlin turizm fuarı savaşın gölgesinde başladı. Özellikle Körfez ülkeleri bundan nasibini fazlasıyla almış. Birçok ülke stant kiralamalarına rağmen kısıtlanan uçuşlar ve kapanan havalimanları nedeniyle katılımcı gönderemedi. Dünya turizminde son yılların parlayan destinasyonu Dubai salonunda masalar ve sandalyeler bomboş kaldı" dedi.

Yavuz, Umman ve Suudi Arabistan’ın da önceki yıllardaki yoğun görüntüsünden uzak olduğunu belirterek fuardaki genel atmosferin oldukça sakin geçtiğini ifade etti.

İSRAİL STANDI DİKKAT ÇEKTİ

Yavuz, “İsrail büyük bir stant kiralamış. Ancak koskoca stantta kimseler yok. Ne temsilci var ne katılımcı. Körfez ülkelerinde daha önce yer bulamadığımız localar boş kaldı. Yıllardır ITB Berlin’e katılıyoruz, ilk kez böylesine boş salonlar gördük" diye konuştu.

antalya-kent-konseyi-turizm-calisma-grubu-baskani-yavuz-2026-turizmi-tehlikede

2026 TURİZM SEZONU İÇİN KRİTİK UYARI

Yavuz, fuarda en çok konuşulan konulardan birinin 2026 turizm sezonu olduğunu belirterek savaşın devam etmesi halinde sektörün ciddi zarar görebileceğini söyledi. Yavuz, “Fuarın gündemi savaşların gölgesinde başlayan 2026 sezonu idi. Savaşın sürmesi 2026’ya büyük zarar verebilir. Yakıt fiyatlarının artışı tatil fiyatlarını dalgalandırabilir" diye konuştu.

antalya-kent-konseyi-turizm-calisma-grubu-baskani-yavuz-2026-turizmi-tehlikede

AKDENİZ DESTİNASYONLARINA İLGİ ARTABİLİR

Ortadoğu’daki belirsizliklerin turizm tercihlerini değiştirebileceğini ifade eden Yavuz, Akdeniz destinasyonlarının bu süreçte avantajlı olabileceğini söyledi. Yavuz, “Ortadoğu ve Körfez savaşın etkisindeyken Akdeniz ülkeleri ilgi çekmeye devam ediyor. Siyasi ve ekonomik gelişmeler turizm sezonuna yön verecek. Barış olmazsa turizm zor. 2026’nın kazananı barış vaat eden destinasyonlar olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız