Antalya Kemer’de Gedelme Yaylası Turizme Açılıyor

Kemer Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Gedelme Yaylası’nda kurulan lavanta bahçesini turizme kazandırmak için tanıtım etkinliği düzenledi. Vatandaşlar, “mor turizm” alanında doğayla iç içe keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor.
Antalya Kemer’de Gedelme Yaylası Turizme Açılıyor

Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden Kemer’de, turizmi çeşitlendirmek amacıyla Gedelme Yaylası’nda 2 bin 750 metrekarelik alanda lavanta bahçesi oluşturuldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kurulan bahçeye, vatandaşların unutulmaz anılar biriktirmesi için salıncak, dilek ağacı, fotoğraf çerçeveleri ve tahterevalliler gibi pek çok sosyal donatı eklendi.

Antalya Kemer’de Gedelme Yaylası Turizme Açılıyor 2

Ücretsiz Tanıtım Gezileri Düzenleniyor

Lavanta bahçesine yönelik tanıtım etkinlikleri kapsamında, Kemer Belediyesi önünden ücretsiz otobüslerle vatandaşlar 09.00’da bahçeye götürülüyor. Tarihi Gedelme Kalesi ve 2 bin yıllık çınar ağacı ziyareti sonrası mor lavantaların arasında fotoğraf ve video çekimleri yapılıyor. Etkinlik, Gedelme Mağarası ziyaretiyle sona eriyor.

Antalya Kemer’de Gedelme Yaylası Turizme Açılıyor 3

Kemer Belediyesi’nden Turizme Yeni Alternatif

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, 2022 yılında başlayan lavanta dikiminin bölge turizmine farklı bir renk kattığını belirterek, “İlk dikimde bin 500 lavanta fidesi diktik. Turizm çeşitliliğini artırmak için projeyi geliştiriyoruz” dedi. Tanıtım turları haftada iki gün pazartesi ve perşembe günleri düzenlenmeye devam edecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.