Antalya Gourmet Fest Kemer 2025’e ATSO’dan Güçlü Katılım

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, gastronomi dünyasının önde gelen etkinliklerinden Gourmet Fest Kemer 2025 organizasyonuna katıldı. Etkinlik, Organizasyon Komitesi Başkanı Murat Canik’in ev sahipliğinde, turizm ve gastronomi sektörünün önemli temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, ATSO 36. Grup Meclis Üyesi ve ATAV Başkanı Emir Gündal, turizmciler ve sektör temsilcileri yer aldı.
Panelin Moderatörlüğünü Yusuf Hacısüleyman Yaptı
Festival kapsamında düzenlenen panelde, Türkiye’nin gastronomi alanındaki potansiyeli ve bu alanda izlenecek gelecek stratejileri ele alındı. Panelin moderatörlüğünü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman yaptı.
Panelde konuşmacı olarak yer alan isimler arasında, ATSO 37. Grup Meclis Üyesi ve İskele Balık’ın kurucusu Tahsin Fettahoğlu, Komite Başkanı ve Parlak Restoran’ın kurucusu Güray Parlak, Ela Hospitality Turizm Koordinatörü Korhan Alşan ve GM Center Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral yer aldı.
“Gastronomi Sadece Turizm Değil, Aynı Zamanda Kültürel Diplomasi”
Başkan Hacısüleyman panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zengin mutfak kültürünün sadece turistik bir değer olmadığını, aynı zamanda kültürel diplomasi ve yerel kalkınma açısından önemli bir araç olduğunu vurguladı. Gastronomi sektörünün yenilikçi uygulamalarla desteklenmesi ve uluslararası düzeyde daha rekabetçi hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Antalya’nın Coğrafi İşaretli Lezzetleri Tanıtıldı
ATSO tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tescil edilen Antalya Kabak Tatlısı ve Antalya Piyazı, festivalde özel olarak tanıtıldı. Beş yıldızlı bir otelin alakart restoranına verilen coğrafi işaret belgeleri, Başkan Hacısüleyman tarafından katılımcılarla paylaşıldı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.