Antalya merkezli lojistik firmasına ait olan ve S.S. yönetimindeki TIR, İtalya’dan yaklaşık 6 milyon avro değerindeki kakao yükünü alarak Türkiye’ye doğru yola çıktı. 16 Eylül günü saat 18.00 sıralarında İtalya'nın Bari kenti A-14 Otoyolu'nda seyir halinde olan TIR, arkadan gelen bir otomobilden açılan ateşle durduruldu.
Otomobilden inen silahlı ve kar maskeli 4 saldırgan, bölgedeki iletişimi kesmek amacıyla jammer cihazı devreye soktu. Ardından TIR'ın camını kırarak şoför S.S.'yi araçtan indirip darbeden şüpheliler, aracı da gasp ederek olay yerinden uzaklaştı.
Saldırı Anı Araç Kamerasına Yansıdı
Olay esnasında cüzdanı ve cep telefonu da gasp edilen şoför S.S., bir süre sonra eşine ulaşarak durumu aktardı. Eşinin bilgi vermesi üzerine Antalya’daki lojistik firması yetkilileri derhal harekete geçerek ilgili makamlarla iletişime geçti. Öte yandan, saldırganların araca ateş açtığı anların TIR'ın içindeki araç kamerası tarafından saniye saniye kaydedildiği belirlendi.
Dorsesini Açamayınca Aracı Bırakıp Kaçtılar
Firma yetkililerinin girişimleri ve güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu TIR'ın konumu kısa sürede tespit edildi. İtalyan makamlarının gerçekleştirdiği operasyonla ulaşılan aracın, şüpheliler tarafından dorsesi açılamadığı için terk edildiği anlaşıldı. İtalyan polisini olayla ilgili soruşturması sürerken, TIR'ı kaçıran 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. İşlemleri süren TIR'ın hâlen İtalya'da bulunduğu öğrenildi.