Emniyet İntiharları Dijital Anıtı’nın açıkladığı veriler, 2026 yılının başından bu yana 47’si görevde, 5’i emekli olmak üzere toplam 52 emniyet mensubunun yaşamına son verdiğini ortaya koydu. Ortaya çıkan acı bilanço, çalışan polisler arasında ortalama her dört günde bir intihar vakası yaşandığı ortaya çıktı.
Son dönemde Türkiye'nin dört bir yanından peş peşe gelen acı haberler tablonun vahametini gözler önüne serdi. Van, Ankara Keçiören, Hatay Dörtyol ve Çorum’da görevli emniyet mensupları ile Batman’da bir polis memurunun eşi yaşamına son verdi. Son olarak Antalya’nın Döşemealtı ilçesine yeni tayin olan polis memuru Özgür Akçay, 3 gün önce taşındığı evinde başından vurulmuş halde ölü bulundu.

Uncalı'daki İntihar İddiasına Sessizlik Kalkanı:
Resmi Açıklama Yok, Veri Tabanında Yer Almıyor
Döşemealtı’ndaki sır ölümün yankıları sürerken, aynı gün Antalya Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi’nde Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 56. Dönem polis memuru A.B.S.’nin de ikametinde intihar ederek yaşamına son verdiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
Sosyal medya mecralarında paylaşılan bilgilere göre söz konusu vahim iddia Emniyet İntiharları Dijital Anıtı’nın veri tabanına da yansımadı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü art arda yaşanan intihar vakalarına ilişkin herhangi bir resmi paylaşımda bulunmazken, Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi’ndeki olaya dair kamuoyuna hiçbir bilgi verilmedi.

"Sorunlar Halının Altına Süpürülüyor,
Bataklık Kurutulmalı"
Sessiz sedasız bastırılmaya çalışılan intihar vakalarına ilişkin konuşan Emekli Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, yaşananların münferit sayılamayacağını belirterek iktidara ve emniyet yönetimine sert tepki gösterdi. Sorunların üzerinin örtüldüğünü vurgulayan Yılmaz, "Türkiye'de maalesef sorunlar halının altına süpürülüyor. İntiharlar devam ediyorsa bunun nedenleri açıkça ortaya konulup tartışılmalı ve siyasi iktidar acil karar almalıdır. Sivrisinekleri öldürerek değil, bataklığı kurutmak lazım. Polisin psikolojik, sosyolojik ve ekonomik durumu baştan aşağı gözden geçirilmeli, personeli intihara sürükleyen bu yıkıcı ortam derhal ortadan kaldırılmalıdır" dedi.


Ekonomik Çöküş ve Ağır Mobbing Personeli Bunalıma İtiyor
Polislerin geçim sıkıntısı ve ağır iş yükü altında ezildiğini belirterek yetersiz özlük haklarına dikkat çeken Yılmaz, büyükşehirlerdeki fahiş kira ve yaşam maliyetlerinin personeli tükenme noktasına getirdiğini söyledi. Memurların ailevi sorumluluklarını karşılayamaz hale geldiğini ifade eden Yılmaz, meslek içi baskı ve mobbingin yarattığı tahribata vurgu yaparak sert emir-komuta zincirinin ve psikolojik yükün personeli adeta bir çıkmaza sürüklediğini kaydetti.
Polisler Siyasallaştırılıyor
Teşkilat üzerindeki siyasi baskıların yarattığı travmaya da değinen Yılmaz, polisin kendi halkıyla karşı karşıya getirilmesinin derin bir vicdani sorgulamaya yol açtığını vurguladı. Kanun dışı güç kullanımına zorlanan memurların iç dünyasında büyük bir yıkım yaşadığını belirten Yılmaz, polisin siyasallaştırılmasının stres faktörlerini tepe noktasına çıkardığını belirtti.