Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
12°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Emniyeti Ormanlarda Göz Açtırmıyor

Antalya Emniyeti Ormanlarda Göz Açtırmıyor

Antalya ve Türkiye genelinde artan orman yangınları sonrası Polis Özel Harekat ekipleri ormanlarda 7/24 devriye geziyor. Antalya Emniyeti, yeşil vatan için teyakkuzda olduklarını vurguladı.

Antalya ve Türkiye genelinde artan orman yangınları sonrası Polis Özel Harekat ekipleri ormanlarda 7/24 devriye geziyor. Antalya Emniyeti, yeşil vatan için teyakkuzda olduklarını vurguladı.

Antalya Emniyeti Ormanlarda Göz Açtırmıyor

Antalya ve Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarının ardından ormanlarda güvenlik kuvvetleri ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Antalya Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Polis Özel Harekat timlerinin ormanlarda gece gündüz devriye attığını, risk altında olan bölgelerde ise söndürme ekiplerine müdahale ettiğini ifade etti.

“Ormansız Gelecek Yaşamsız Gelecektir”

Antalya Emniyet Müdürlüğü, “Polis Özel Harekat timlerimizle bu kez de ülkemizin ciğerleri ve milyonlarca canlının yuvası ormanlarımızı korumak amacıyla gece gündüz Teyakkuzdayız Zorlu arazi koşullarında, yoğun duman ve yüksek risk altında, söndürme ekiplerine destek veriyor; doğanın her köşesinde attığımız adımlarla, her nefesimizde varlığına ihtiyaç duyduğumuz yeşil vatanımıza olan bağlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz. Ormanları korumak, yalnızca bir güvenlik sorumluluğu değil; doğaya saygının, vatan sevgisinin ve gelecek nesillere duyulan inancın da bir ifadesidir. Ormansız bir gelecek, susuz, havasız ve yaşamsız bir gelecek demektir” ifadelerini kullandı.

Aksu’da Ağaçlık Alanda Yangın 2

Yakalananlara İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, 22-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında farklı illerde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili jandarma ekipleri tarafından yürütülen soruşturmalarda toplam 7 şüpheli gözaltına alındığı ifade edilmişti. Sakarya’nın Hendek ilçesinde tarla temizliği sırasında ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu çıkan yangınla ilgili M.Ç. ve N.O. hakkında adli kontrol kararı verilmişti. Aynı gün Akyazı Boztepe Mahallesi’nde eski yatağını yakmaya çalışırken orman yangınına neden olan A.B. tutuklandı. Karabük’ün Ovacık ilçesi Kışla Köyü’nde çıkan yangınla ilgili B.K.’ye adli kontrol uygulanırken, Balıkesir Savaştepe Karaçam Mahallesi’nde temizlik amacıyla yakılan ateşin ormana sıçraması sonucu gözaltına alınan N.A., H.S. ve M.S. isimli şüphelilerden 2’si tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bolu’da ise 1 kişi tutuklanmıştı.

Antalya Emniyeti Ormanlarda Göz Açtırmıyor 1

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız