Antalya Düden Şelalesi’nde Korkutan İhbar! Ekipler Harekete Geçti

Antalya'nın en önemli doğal güzelliklerinde birisi olan ve görsel güzelliği ile her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi'nin Muratpaşa ilçesinde denize döküldüğü noktada 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 1 vatandaşın, 1 kişinin şelaleden denize düştüğü ihbarı üzerine ekipleri alarma geçirdi. Dün akşam 21.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde bulunan Aşağı Düden Şelalesi'nde bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, polis, Sahil Güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler ihbarı yapan vatandaşın bilgisine başvurdu. İhbarcının, bir kişinin Düden Şelalesi'nin aktığı kısmın çevresinde bulunan korkulukları aşarak denize akan suyun yanında oturduğu, ardından ayağa kalktığı sırada ayağının kayarak düştüğü ve şelalenin akıntısına kapıldığını söylemesi üzerine ekipler tarafından bölgede arama çalışması başlatıldı.
Kara, Deniz ve Havadan Arama Yapıldı
Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri botlarla Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü alanda su yüzeyinde arama yapıldı. AFAD ekipleri ise termal ve gece görüş özellikli dron ile su yüzeyi ve 40 metrelik falezlerin kayalık alanlarında arama çalışması yaptı.
Aramalardan Sonuç Alınamadı
Bu sırada olay yerinde toplanan vatandaşlar ekiplerin arama çalışmasını meraklı gözlerle takip etti. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmalarından her hangi bir sonuç alınamazken, sabah günışığı ile birlikte dalgıçlar eşliğinde devam edilmek üzere arama çalışmalarına ara verildi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.