Antalya Destan Yazan Kahramanını Unutmuyor

Antalya’da, Türk askeri tarihine geçen Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’i anma etkinliği ve masa tenisi müsabakası düzenlenecek.

Antalya Destan Yazan Kahramanını Unutmuyor

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından, kent tarihine ve Türk askeri geçmişine adını altın harflerle yazdıran kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker için anma programı hazırlanıyor. Kahraman komutanın mirasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla, özel anma etkinliği düzenlenecek.

Gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla tarihimizde onurlu bir iz bırakan Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker için hazırlanan anma programı kapsamında uluslararası bir masa tenisi turnuvası gerçekleştirilecek.

Anma Töreni

Anma etkinlikleri, 5 Kasım 2026 günü saat 10.00’da Erdal İnönü Parkı’nda bulunan Dostluk ve Barış Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayacak. Saat 11.00’de Andızlı Mezarlığı’nda ise Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’in anıt mezarında anma töreni düzenlenecek. Saat 12.15’te Muratpaşa Camii’nde, Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker adına helva dağıtımı yapıldıktan sonra sona erecek.

Antalya’da Masa Tenisi Müsabakaları Düzenlenecek

7 ve 8 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya Kapalı Spor Salonu’nda Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker adına düzenlenecek uluslararası masa tenisi müsabakaları ile kahraman komutanın aziz hatırası gelecek kuşaklara aktarılacak.

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kimdir?

1912 yılında Harp Okulu’nu bitiren Aker, Çanakkale Savaşı’nda 27.Alay’da görev aldı. Buradaki başarılarından dolayı Osmanlı Harp Madalyası ve Alman Demir Haç Madalyası ile ödüllendirildi. Çanakkale Savaşı'nın bitmesinden sonra Galiçya Cephesi'ne gönderildi. 1916 yılında yurda geri döndü ve emrine 4 dağ topu verilerek, Antalya Kaş'a tayin edildi. Burada Meis Harekatı’nda görev aldı.

Komutanı Şefik Bey'in (Aker) kızı ile evlendi. 1934'te Soyadı Kanunu'nun çıkmasından sonra kayınpederinin soyadını seçti.

Mustafa Ertuğrul Aker, Türk Kurtuluş Savaşı’ndan sonra son olarak Antalya’da görev yapmış ve emekliliğe ayrılmıştır. 5 Kasım 1968’de Antalya’da vefat etmiştir. Mezarı, Antalya’da Andızlı Mezarlığı’dadır. 2007 yılında, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Parkı'nda anısına bir heykel dikilmiştir.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız