Antalya Barosu Başkanı Avukat Ali Çağdaş Bozaner ve Yönetim Kurulu Üyeleri, görevine yeni başlayan Antalya İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, baro ile emniyet arasındaki işbirliği ve mevcut uygulamalar üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.
Refakat Uygulaması Gündeme Geldi
Görüşmede, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde uygulanan “refakat sistemi”nin kaldırılması konusu masaya yatırıldı. Baro heyeti, bu uygulamanın kaldırılmasının mesleki işleyişe ve vatandaşların adalet süreçlerine etkilerini dile getirdi.
Karakollardaki İşleyiş ve Aksaklıklar Konuşuldu
Ziyaret sırasında karakollarda yaşanan işleyiş sorunları ve aksaklıklar da gündeme geldi. Avukatların karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri, Emniyet Müdürü Zaimoğlu ile paylaşıldı.
Teşekkür ve Başarı Dilekleri
Nazik ev sahipliği için teşekkür eden Baro Başkanı Bozaner, Emniyet Müdürü Zaimoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.