Antalya Altıntaş'ta Foseptik Tehlikesi!

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Gürhan Yalçın, Altıntaş’a foseptik çukuru açılarak verilen ruhsatlandırmanın kesinlikle yanlış olduğunu belirterek, “Yakın süreçte, bu bölgenin sahili Lara plajları yosun tutacak, kirlenecek” dedi.
Antalya Altıntaş'ta Foseptik Tehlikesi!

Antalya’nın Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi, 34 yıllık mülkiyet sorununun çözülmesinin ardından hızlı bir yapılaşma sürecine girdi. Havalimanına, Lara, Kundu ve Kemerağzı’na yakınlığı ile dikkat çeken bölge yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi. Sera ve açık alanda çeşitli ürünlerin yetiştirildiği arazilerde kısa sürede dev bloklar yükselmeye başladı. Alt yapısı tamamlanmadan yaşamın başladığı Altıntaş’a yönelik eleştiriler de arka arkaya geldi.  Elektrik, su internet, yol, asfalt, kaldırım, yaya geçidi gibi çok sayıda eksiklik bulunan bölge için bir eleştiri de fosseptik çukurları üzerinden geldi.

Antalya Altıntaş'ta Foseptik Tehlikesi! 2

"Ruhsat Verilmesin"

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Gürhan Yalçın, hızla yapılaşan Aksu’nun Altıntaş Mahallesi’ne dikkat çekti.

Antalya Altıntaş'ta Foseptik Tehlikesi! 3

Altıntaş’ta foseptik çukuru açılarak verilen ruhsatlandırmanın kesinlikle yanlış olduğunun altını çizen Yalçın, “Yakın süreçte, bu bölgenin sahili Lara plajları yosun tutacak, kirlenecek. Gerek bakteriyolojik gerekse şehir atık sularıyla. Belediye bu konuda duyarlılığı göstersin. Oraya kanalizasyon sistemi kurulmasını talep ediyoruz. Antalya’yı sevmek Antalyalı olmayı gerektirmez. Bizde seviyor ve sahip çıkıyoruz.” diye konuştu.

Yalçın, bölgede çıkan sondaj suyunun sonucunu görmeden bir değerlendirme yapmanın ise yanlış olduğunu ifade etti.

ASAT yetkililerinden alınan bilgiye göre Altıntaş bölgesinde 86 kilometre kanalizasyon planlandığı 36 kilometresi tamamlandığı belirtildi. Lara Arıtma Tesisi'nin 50 kilometrelik ihalesi yapıldığı ve kapasitesi genişletildiği ifade edildi. Şu an iskan aldığında kanalizasyon geçiyorsa kanalizasyona bağlanacak. Kanalizasyon geçmiyorsa foseptik çukuruna bağlanacağı belirtecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.