Alanya’nın Lezzeti Tescil Yolunda: Kente Değer Katacak Başvuru

Antalya’nın 19 ilçesinde devam eden Coğrafi İşaret Seferberliği programı kapsamında Alanya Kaymakamlığı, Alanya Göç Çöreği için coğrafi işaret tescili başvurusu yaptığını duyurdu.
Alanya’nın Lezzeti Tescil Yolunda: Kente Değer Katacak Başvuru

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Göç Çöreği için coğrafi işaret tescil başvurusunda bulunduğunu belirtti. Antalya Tarım Orman İl Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden müjdeyi duyurarak, “Bu ürün için Türk Patent ve Marka Kurumuna Alanya Kaymakamlığı tarafından coğrafi işaret tescil başvurusu yapılmıştır” dedi.

akdenizgercek-slsdffmghalanyanin-lezzeti-tescil-yolunda.webp

“Yerel Ürünlerle Büyüyoruz”

Antalya Tarım Orman İl Müdürlüğü yapılan tüm tescil başvurularının Antalya’nın marka gücünü arttırdığını belirtti. Açıklamasında yerel ürünlerin öneminden bahseden Tarım Orman Antalya İl Müdürlüğü, “Antalya Valiliği öncülüğünde 19 ilçemizde yürüttüğümüz Coğrafi İşaret Seferberliği ile yerel ürünlerimizi geleceğe taşıyoruz. Yapılan tescil başvuruları, ürünlere katma değer, Antalya’mıza marka gücü kazandırıyor. Yerel değerlerimizle büyüyoruz” dedi.

akdenizgercek-alanyanin-lezzeti-tescil-yolunda.webp

Alanya Göç Çöreği Nasıl Yapılır?

Alanya Göç Çöreği için öncelikle hamur hazırlanır. Geniş bir yoğurma kabına alınan unun ortası havuz gibi açılır. Ilık suyun içinde maya ve şeker eritildikten sonra unun ortasına eklenir. Ardından tuz ve zeytinyağı da ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamurun üzeri örtülerek yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakılır. Bu sırada iç harç hazırlanır. İnce doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur, ardından kıyma eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Baharatlar, iri dövülmüş ceviz ve ince kıyılmış yeşillikler eklenip karıştırıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılarak açılır ve ortasına hazırlanan iç harç yerleştirilir. Hamur kapatılarak yuvarlak çörekler haline getirilir. Yağlanmış tepsiye dizilen çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Kaynak:Ulaş Kökçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.