Alanya’da Mavi Bayrak Zaferi! Art Arda 5. Kez Ödül Aldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın belirlenen kriterlere sahip işletmelere verdiği Mavi Bayrak için gerçekleştirilen denetimler sona erdi. Alanya'da 67 tesis plajı, 7 halk plajı, 4 turizm teknesi ve 1 marina işletmesi denetlendi. Alanya, 'En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü'nü 5'inci kez üst üste aldı.
Alanya’da Mavi Bayrak Zaferi! Art Arda 5. Kez Ödül Aldı

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın (FEE), belli kriterlere sahip plaj ve marinalara verdiği ödül olan 'Mavi Bayrak' için Antalya'nın Alanya ilçesindeki denetimler tamamlandı.

Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu olan Alanya Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Koordinatörlüğü, Alanya Sağlık Müdürlüğü ve Alanya Turizm Danışma Bürosu tarafından kentte 67 tesis plajı, 4 turizm teknesi ve 1 marina işletmesi denetlendi.

Alanya Belediyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) iş birliği ile çalışmalarını sürdüren; Damlataş Halk Plajı, Engelsiz Yaşam Alanı Halk Plajı, Kleopatra Doğu Halk Plajı, Kleopatra Batı Halk Plajı, Keykubat Batı Halk Plajı, Keykubat Doğu Halk Plajı ve Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı'nın da denetimleri de sonuçlandı.

Alanya’da Mavi Bayrak Zaferi! Art Arda 5. Kez Ödül Aldı 2

Ödül 5. Kez Alanya'nın Oldu

Alanya Belediyesi, 'Sürdürülebilir Mavi' kavramını destekleyen çevre eğitim etkinliklerini düzenlemesi dolayısıyla, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından düzenlenen; En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülleri'nde 5. kez üst üste ödüle layık görüldü.

Alanya’da Mavi Bayrak Zaferi! Art Arda 5. Kez Ödül Aldı 3

Antalya 'Mavi Bayrak'ta Türkiye Birincisi

Denetimler sonucunda Türkiye, Mavi Bayraklı plaj sayısını artırmaya devam ederek programa dahil olan ülkeler arasında yeniden dünya üçüncüsü oldu.

Bu yıl Türkiye'de 577 plaj, 29 marina ve 8 bireysel yat ile 18 turizm teknesinde Mavi Bayrak dalgalanacak. Antalya ise 233 plaj, 6 marina ve 13 turizm teknesi ile Türkiye özelinde birinci sırada yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.