Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Alanya’da Dev Medya Zirvesi! 41 Ülkeden 310 Gazeteci Geliyor”

Alanya’da Dev Medya Zirvesi! 41 Ülkeden 310 Gazeteci Geliyor”

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 6-9 Kasım tarihleri arasında Alanya’da düzenlenecek olan “5. Küresel Medya Buluşması” ile hem Türkiye’de hem dünyada medyanın geleceğine ışık tutacak yeni bir zirveye hazırlanıyor.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 6-9 Kasım tarihleri arasında Alanya’da düzenlenecek olan “5. Küresel Medya Buluşması” ile hem Türkiye’de hem dünyada medyanın geleceğine ışık tutacak yeni bir zirveye hazırlanıyor.

KAYNAK: Buse Yeşil
Alanya’da Dev Medya Zirvesi! 41 Ülkeden 310 Gazeteci Geliyor”

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 6-9 Kasım tarihleri arasında Alanya’da düzenlenecek olan “5. Küresel Medya Buluşması” ile hem Türkiye’de hem dünyada medyanın geleceğine ışık tutacak yeni bir zirveye hazırlanıyor. Alanya'da gerçekleşitirilecek olan etkinliğe, 41 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden toplam 310 gazeteci katılacak.

Medya Diplomasisinde Yeni Bir Adım

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), daha önce düzenlediği çalıştaylar ile uluslararası medya zirveleri ve ödül programlarıyla Türk basınının sesini küresel ölçekte duyurmuştu.
Bu yıl Eftelya Marin Otel ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan beşinci buluşma, dijital çağın getirdiği dönüşümle birlikte medyada etik, dezenformasyonla mücadele, yapay zeka, yerel basının güçlendirilmesi ve medya eğitimi gibi konuların masaya yatırılacağı kapsamlı oturumlara sahne olacak.

“Sadece Bir Etkinlik Değil, Stratejik Bir Adım”

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, buluşmanın önemine dikkat çekerek “Alanya’daki bu organizasyon, sadece bir buluşma değil; Türk basınının uluslararası platformda sesini daha güçlü duyurması için stratejik bir adımdır. Katılımcılar, hem deneyimlerini paylaşacak hem de mesleğin geleceğine yön verecek bilgi ve beceriler kazanacak. Ayrıca 41 ülkeden gelen meslektaşlarımızla işbirliği ve dayanışma zemini oluşturacağız.”dedi.

Ödüllerle Başarılar Taçlanacak

8 Kasım akşamı Lonicera World Otel’de düzenlenecek olan “5. Küresel Başarı Ödülleri” töreni ise geceye damga vuracak.
Törende, gazetecilikte üstün başarı gösteren medya profesyonelleri, uluslararası projelerde öne çıkan isimler, devlet adamları, bilim insanları, sporcular ve sanatçılar ödüllendirilecek.

Bu yıl ödül törenine onu konuğu olarak Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katılacak. Ayrıca ilk kez Kırım Türkü gazeteci İsmail Gaspıralı adına “Onur Ödülleri” de takdim edilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız