Pereira: "Top Bu Kez Kaleye Girdi"
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, uzun süredir bekledikleri galibiyete ulaştıkları için mutlu olduğunu ifade etti. Takımının oyun disiplininden kopmadığını vurgulayan Pereira, "Aslında farkı oluşturan şey topun kaleye girmesiydi. Daha önceki maçlarda bu konuda sıkıntı yaşıyorduk. Oyuncularım galibiyet için ne yapmaları gerektiğini çok iyi anladılar. Devre arasına avantajlı girdik ama ikinci yarıya 0-0 gibi başladık. Sonuçta 5-0’lık net bir galibiyet elde ettik" dedi.

Ligin geri kalanı için temkinli konuşan Portekizli teknik adam, "Kazanamıyorken çok kötü bir takım değildik, bugün kazandık diye de en iyi takım değiliz. Ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor. Önümüzde 21 puanlık bir süreç var, odaklanmaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.
Volkan Kazak: "Bu Skorun Altında Kalmayacağız"
Kocaelispor Teknik Sorumlusu Volkan Kazak ise alınan farklı mağlubiyetin hiçbir bahanesi olamayacağını net bir dille ifade etti. Bireysel hataların skoru belirlediğini söyleyen Kazak, "Kötü oynayabilirsiniz ama mücadele gücünden ödün vermemeniz gerekir. Bu skor rakibin oyunundan ziyade bizim hatalarımızdan kaynaklandı. Ancak bu skoru unutmayacağız ve altında da kalmayacağız" açıklamasında bulundu.
Lig sıralaması ve puan durumunun bazen oyuncu konsantrasyonunu etkileyebildiğini belirten Kazak, en kısa sürede toparlanarak yanıtı sahada vereceklerinin altını çizdi.

Alanya’da Gol Yağmuru, Kocaeli’de Moral Bozukluğu
Süper Lig’de kalma ve üst sıralara tırmanma mücadelesinde kritik önem taşıyan karşılaşma, Alanyaspor için moral tazeleme olurken; Kocaelispor için özgüven kaybına neden oldu. 5 gollü galibiyetin ardından Alanya taraftarı stadyumdan bayram havasında ayrılırken, konuk ekip Kocaeli temsilcisi evine puansız ve moralsiz döndü.