Akdeniz Gerçek | Antalya | Akdeniz Üniversitesi Macaristan'daki Kurultaya Damga Vurdu

Akdeniz Üniversitesi Macaristan'daki Kurultaya Damga Vurdu

Akdeniz Üniversitesi, Macaristan'ın Bugaç Kasabası'nda düzenlenen 12. Uluslararası Türk Kültürü ve Sanatlarını Tanıtma Sempozyumu'nda boy gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi, Macaristan'ın Bugaç Kasabası'nda düzenlenen 12. Uluslararası Türk Kültürü ve Sanatlarını Tanıtma Sempozyumu'nda boy gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Macaristan'daki Kurultaya Damga Vurdu
KAYNAK: DHA

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Kültür Sanat ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nün akademik destek verdiği sempozyumda, Türkiye'nin geleneksel el sanatları ve kahve kültürü uluslararası arenada gururla sergilendi.

Fincanların Tarihsel Yolculuğuna Yoğun İlgi 

Bugaç Kasabası'nda çok sayıda akademisyen ve araştırmacının katılımıyla toplanan sempozyumda, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden Öğr. Gör. Emel Mülayim Türkiye'yi temsil etti. Mülayim, kürsüde 'Türk Kahve Kültürünün Dünden Bugüne Fincanlar Örneğinde Seramik Sanatın Yansıması' başlıklı bir bildiri sundu. Sunumun yanı sıra gerçekleştirilen atölye çalışmasında ise geleneksel Türk seramik sanatında kullanılan önemli bir dekor tekniği uygulamalı olarak gösterildi.

Avrupa'nın pek çok noktasındaki Osmanlı İmparatorluğu izlerine de değinilen uluslararası etkinlikte, Öğr. Gör. Emel Mülayim'in aktardığı seramik sanat tarihi izleyiciler tarafından dikkatle takip edildi. Sunumun ardından kurultaya katılan davetliler, Türk kahve kültürü ve fincanların tarihsel gelişimi hakkında merak ettikleri detayları akademisyene sorma fırsatı buldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız