19 Mayıs Coşkusu Antalya’da Sanatla Yükseldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Gençlik Haftası Konseri”yle sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
19 Mayıs Coşkusu Antalya’da Sanatla Yükseldi

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nın genç müzisyenleri, 19 Mayıs coşkusunu müzikle taçlandırdı. Uluslararası yarışmalara hazırlık sürecini gururla paylaşan sanatçılar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Genç Yetenekler Sahnede Büyüledi

Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda gerçekleşen konserde; Oda Orkestrası, Klasik Gitar Orkestrası, Gençlik Orkestrası, Gençlik Bağlama Orkestrası ve Çok Sesli Gençlik Korosu sahne aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı öğrencileri, özenle hazırladıkları repertuvarla izleyicilerden tam not aldı.

Salon, genç müzisyenlerin enerjisi ve disiplinine tanıklık eden yüzlerce izleyiciyle doldu. Türk ve dünya müziğinden seçkin eserlerin başarıyla seslendirildiği gece, sahnedeki uyum ve coşku nedeniyle uzun süre alkışlandı.

19 Mayıs Coşkusu Antalya’da Sanatla Yükseldi 2

Antalya’dan Dünya Çapında Sanat Mesajı

Gecenin en anlamlı anlarından biri, Antalya’yı uluslararası platformda temsil edecek genç piyanistlerin sahneye çağrılmasıyla yaşandı. Uluslararası Piyano Profesyonelleri Derneği yarışmasında Türkiye kategorisinde dereceye giren Deniz Kantaş, Yasemin Tokoğlu ve Sündüz Su Efe, İtalya’da yapılacak büyük finalde yarışmaya hak kazandı.

Konservatuvarın piyano öğretmenleri Dönay Üçgül ve Rufina Bahadır ile genç piyanistlere çiçek takdim eden İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Şube Müdürü Okan Atila, bu başarıları gururla paylaştı. Konser, gençlerin bayramını kutlamanın yanı sıra Antalya’dan yükselen umut dolu ve evrensel bir sanat mesajı verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.