Çocukluk yıllarından bu yana kornea lekelenmeleri ve görme kaybı yaşayan 43 yaşındaki Pınar Selvi, uzun süren arayışının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanan Fototerapötik Keratektomi (PTK) yöntemiyle yeniden görmeye başladı. Daha önce sağ gözüne kornea nakli yapılan Selvi, sol gözü için önerilen nakil sürecinden lazer müdahalesi sayesinde kurtuldu.

İş Hayatını Zorlaştıran Semptomlar Bitti
Zabıta memuru olarak görev yapan Pınar Selvi, rahatsızlığı nedeniyle bilgisayar kullanırken ve yazışma yaparken büyük zorluklar yaşadığını belirterek, "Sürekli yanma, batma ve sulanma şikayetlerim vardı, yazıları telefonumdan bile büyüterek okuyabiliyordum" dedi. 7 yıl önce bir gözüne nakil yapıldığını hatırlatan Selvi, sol gözündeki sorunların da benzer boyuta ulaşmasıyla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'na başvurdu.

"10 Saniyede Nakil Riskini Eledik"
Hastanın göz yüzeyindeki düzensizliklerin ve lekelenmelerin yaşam kalitesini ciddi oranda düşürdüğünü belirten doktoru PTK lazer tedavisinin başarısına dikkat çekti. İşlemin yaklaşık 10 saniye sürdüğünü ifade eden doktor: "Hastamızın korneasındaki ciddi lekelenmeleri ve yüzey bozukluklarını lazerle tedavi ettik. Bu müdahale sayesinde hem görme keskinliği arttı hem de yıllardır süren kronik ağrı şikayetleri ortadan kalktı" diye konuştu.
Doktoru benzer lazer platformlarının sadece kornea rahatsızlıklarında değil, miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusuru olan ve gözlüksüz yaşamı hedefleyen hastaların tedavisinde de kullanıldığını belirtti.