Akdeniz Bölgesi'nde özellikle Antalya'ya özgü yöresel lezzetlerinden Domates Civesi, tadanları kendine bağlıyor. 

Lezzetli ve pratik domates yemeği Antalya Domates Civesi tarifi ve gerekli malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Antalya Domates Civesi Nasıl Yapılır Domates Civesi Tarifi  2

Antalya Domates Civesi Tarifi 

Antalya Domates Civesi Malzemeleri (4 Kişilik)

  • 5 adet domates
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 4 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 5 adet kesme şeker
  • 1 kahve fincanı pirinç veya bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Antalya Domates Civesi Nasıl Yapılır Domates Civesi Tarifi  3

Adanalı Ferit müzik duyunca oynamaya başlıyor Adanalı Ferit müzik duyunca oynamaya başlıyor

Antalya Domates Civesi Nasıl Yapılır?

Tencereyi Hazırlayın ve Yağınızı Ekleyin

Orta ateşte bir tencereyi kızdırın ve içine zeytinyağını ekleyin.

Soğan ve Biberleri Kavurun

Kızgın yağda piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sivri biberleri sararıncaya kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip karıştırın.

Şekerleri Ekleyin ve Domatesleri Döşeyin

Kavrulmuş karışıma kesme şekerleri ekleyip karıştırın. Üzerlerine dairesel doğranmış domatesleri ekleyin.

Antalya Domates Civesi Nasıl Yapılır Domates Civesi Tarifi  4

Pişirme Aşaması

İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın. Tencerenin kapağını kapatarak domatesler pişene kadar orta ateşte pişirin.

Pirinçleri Ekleyin ve Sonlandırın

Domatesler piştikten sonra tuzu ve pirinçleri ekleyin. Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Antalya Domates Civesi Nasıl Yapılır Domates Civesi Tarifi  5

Servis

Yemeği servis kabına alın. Üzerine kıyılmış taze fesleğenleri serpip sıcak olarak servis yapın. Bu pratik ve lezzetli domates civesi tarifiyle, Akdeniz'in taze lezzetlerini sofranıza taşıyabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi