Aksu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre kirliliğine karşı farkındalık yaratmak ve deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarını korumak amacıyla düzenlenen "Bir Sahil, Bin Yaşam" etkinliğine öncülük etti. Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencilerinin toplumsal duyarlılık projesi kapsamında hayat bulan çalışma, geniş bir katılımla Kumköy sahilinde gerçekleştirildi.

Dev İş Birliği Doğayı Koruyor
Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB), Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BATUYAB), Lara Turizm Yatırımcıları Birliği (LATUYAB) ve Let’s Do It Türkiye iş birliğiyle organize edilen etkinlikte; sadece caretta carettalar değil, bölgeye özgü kum zambağı ve kum papatyası gibi nadir bitki türlerinin korunmasına da vurgu yapıldı. Aksu Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Çetin, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Zeynep Demirel ve Çevre Mühendisleri Odası temsilcilerinin de katıldığı programda, katkı sunan kurumlara teşekkür belgeleri takdim edildi.
Yumurtlama Alanları Atıklardan Arındırıldı
Etkinlik boyunca çevre gönüllüleri ve öğrenciler, özellikle deniz kaplumbağalarının yumurtlama bölgelerinde yoğunlaşan plastik ve diğer atıkları tek tek topladı. Yapılan çalışma sayesinde Kumköy sahili, hem canlılar için daha güvenli hem de estetik açıdan daha sağlıklı bir görünüme kavuştu.

"Doğayı Korumak Gelecek İçin Bir Zorunluluk"
Aksu Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Çetin, doğal değerleri koruma adına atılan her adımın destekçisi olacaklarını belirtirken, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Zeynep Demirel ise şu ifadeleri kullandı:
“Bugün gerçekleştirdiğimiz bu çalışma yalnızca bir temizlik faaliyeti değil; doğal yaşamın korunmasına yönelik ortak bir duruşun ifadesidir. Deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarını korumak, sürdürülebilir bir çevre için attığımız en değerli adımlardan biridir.”