Aksu’da 2019’dan bu yana açılması beklenen devlet hastanesi gündemdeki yerini korurken, ilçeye hayırsever desteğiyle 9 hekim kapasiteli aile sağlığı merkezi kazandırılıyor. Aksu Fatma-Şevket Yüksel Aile Sağlığı Merkezi için protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokolde sağlık yatırımlarına yönelik yeni bir adım atıldı. Aksu Belediyesi ile Yüksel Tohum Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahibi hayırsever iş insanı Mehmet Yüksel’in iş birliğinde Cihadiye Mahallesi’ne kazandırılacak Aksu Fatma-Şevket Yüksel Aile Sağlığı Merkezi için yarın temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Protokol İmzalanmıştı
Aksu Fatma-Şevket Yüksel Aile Sağlığı Merkezi için düzenlenen protokol imza törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, hayırsever iş insanı ve Yüksel Tohum Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahibi Mehmet Yüksel ile Cihadiye Mahalle Muhtarı Mustafa Demir katılmış, törende, Cihadiye Mahallesi’nde inşa edilecek sağlık merkezine ilişkin hazırlanan protokol taraflarca imza altına alınmıştı.
9 Hekim Kapasiteli Olacak
Cihadiye Mahallesi’nde 564 ada 9 parsel üzerinde inşa edilmesi planlanan Aksu Fatma-Şevket Yüksel Aile Sağlığı Merkezi, 9 hekim kapasitesine sahip olacak. Merkezin tamamlanmasıyla birlikte Aksu’da birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi hedefleniyor.
Temel Atma Töreni 30 Eylül’de
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruya göre, sağlık merkezinin temel atma töreni 30 Eylül 2026 Çarşamba günü (yarın) saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Törenin, Cihadiye Mahallesi 23088 Sokak, Aksu/Antalya adresinde yapılacağı bildirildi.


Aksu Devlet Hastanesi
Aksu Devlet Hastanesi Hâlâ Bekleniyor
Öte yandan ilçede yeni aile sağlığı merkezinin protokolünün imzalanması, uzun süredir tamamlanması beklenen Aksu Devlet Hastanesi’ni de yeniden gündeme taşıdı. Temeli 6 Haziran 2019’da atılan Aksu Devlet Hastanesi’nin aradan geçen yıllara rağmen hizmete açılamaması ilçede sağlık yatırımları konusundaki beklentiyi sürdürüyor. Aksu’da devlet hastanesinin hizmete girmesi beklenirken, hayırsever iş insanı Mehmet Yüksel’in katkısıyla ilçeye 9 hekim kapasiteli yeni bir aile sağlığı merkezi kazandırılması için de önemli bir adım atılmış oldu.