Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Adana | Kırmızı bültenle aranan İsmail Abdo Seyhan'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan İsmail Abdo Seyhan'da yakalandı

Adana'da Seyhan polisi, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsmail Abdo'yu yakaladı. Detaylar haberimizde...

Adana'da Seyhan polisi, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsmail Abdo'yu yakaladı. Detaylar haberimizde...

Kırmızı bültenle aranan İsmail Abdo Seyhan'da yakalandı

Adana'da Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı devriye ekipleri, Gülbahçesi Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri uygulama sırasında şüpheli bir aracı takibe aldı. Polis ekipleri, mahallede giriş ve çıkışları kapatarak Ahmet Y. idaresindeki aracı durdurdu. Araçtaki sürücü Ahmet Y. ve kimliği bulunmayan bir kişi araçtan indirildi.

Kimlik Kontrolünde Şok Gerçek

Kimliksiz şüphelinin üzeri arandığında çelik yelek giydiği tespit edildi. Polisin yaptığı kimlik sorgusunda, şüphelinin Interpol tarafından 'Silahlı suç örgütü liderliği' suçundan kırmızı bültenle aranan İsmail Abdo olduğu belirlendi. Abdo'nun üzerinde ruhsatsız tabanca bulunurken, namluya sürülü bir mermi ve toplam 12 mermi ele geçirildi.

A W213429 01 Result

Interpol'ün Aradığı Abdo'nun İsveç Bağlantıları

Kürt Tilkisi lakabıyla tanınan Rawa Majid ile ortak olan İsmail Abdo'nun, İsveç'teki uyuşturucu pazarını ele geçirmek için Majid ile anlaşmazlık yaşadığı ortaya çıktı. Bu anlaşmazlık sonucu, 2023 yılı Eylül ayında Majid'in, Abdo'nun İsveç'in Uppsala kentindeki villada yaşayan annesini öldürttüğü ve iki grup arasında çatışmalar başladığı öğrenildi. Çatışmalar sonucu çok sayıda çete üyesinin yasa dışı yollarla Türkiye'ye gelmeye çalıştığı tespit edildi.

A W213429 04 Result

İstanbul Sarıyer'de Çatışma

6 Eylül 2023'te, İstanbul Sarıyer'de Majid'in yönetimindeki çete üyeleri bir kafeye silahlı saldırı düzenleyerek, Abdo'nun adamlarıyla çatışmıştı. Bu olayda, Azerbaycanlı E.A. (37) yaralanmıştı. Daha sonra, 27 Mart'ta Abdo'nun çete üyeleri Sarıyer'de Majid'in adamlarına yönelik düzenledikleri saldırıda bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi yaralamıştı.

Tutuksuz Yargılanacak

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsmail Abdo, çıkarıldığı mahkeme tarafından 20 bin lira kefaletle, Ahmet Y. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız