Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Adana | Depremde 2 çocuğunu kaybeden baba protez ayağına kavuştu

Depremde 2 çocuğunu kaybeden baba protez ayağına kavuştu

Kahramanmaraş'taki depremde uzuvlarını kaybeden ve enkaz altında kalan depremzede, Adana'da protezlerine kavuştu.

Kahramanmaraş'taki depremde uzuvlarını kaybeden ve enkaz altında kalan depremzede, Adana'da protezlerine kavuştu.

Depremde 2 çocuğunu kaybeden baba protez ayağına kavuştu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde uzuvlarını kaybeden 5 depremzede, Adana'da sağlık ekiplerinin titiz çalışmasıyla protezlerine kavuştu. 17 saat enkaz altında kalan ve bacağı kesilen bir baba, yaşadığı acıyı gözyaşlarıyla anlattı.

Depremde 2 Çocuğunu Kaybeden Baba Protez Ayağına Kavuştu  (2) Result

Depremde Evlatlarını Kaybetmişti

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde, özel sektörde çalışan 42 yaşındaki Harun Taşan, annesi, eşi ve iki çocuğuyla birlikte hayatlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Depremde çocukları Mustafa ve Emirhan'ı kaybeden Taşan, enkaz altında 17 saat geçirdikten sonra sağ bacağı diz altından kesilerek kurtarıldı.

Depremde 2 Çocuğunu Kaybeden Baba Protez Ayağına Kavuştu  (2) Result

Protezlerle Hayata Tutundu

Tedavisi Kahramanmaraş'ta başlayan Taşan, daha sonra İstanbul'a sevk edilerek ameliyat oldu ve ardından tekrar memleketine döndü. Uzun bir sürecin ardından Adana'da protez takılan Taşan, 13 ay sonra bastonsuz adım atmanın mutluluğunu yaşadı. Taşan'ın yanı sıra, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 4 depremzedeye de protezler takıldı.

Depremde 2 Çocuğunu Kaybeden Baba Protez Ayağına Kavuştu  (3) Result

İyileşme Süreci 

Harun Taşan, yaşadığı acıları anlatırken, protezlerin kendisi için önemine değindi. Depremin şiddetiyle yaşadığı zor anları dile getiren Taşan, eşi ve diğer iki çocuğunun hayatta kalmasından duyduğu sevinci paylaştı. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Dr. Emine Çetin ise depremzede hastalara verilen protezlerin ücretsiz olduğunu ve fizik tedavi süreçlerinin devam ettiğini belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız