Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) başvurularının başladığını duyurdu. Bu duyuru, engelli bireylerin kamu personeli olma yolunda adımlarını atmaları için önemli bir fırsat sunuyor.

Başvuruların Detayları

ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2024-EKPSS 28 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar, sınav başvurularını 12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Başvurular, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Kılavuzda Detaylı Bilgi Mevcut

Sınava katılacak adaylar için detaylı bilgilerin yer aldığı 2024-EKPSS Kılavuzu, başvuru sürecinde rehberlik edecek önemli bir kaynak olarak sunuldu. Bu kılavuz, adayların sınavla ilgili tüm detayları öğrenmelerine ve başvuru sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olacak.

2024 EKPSS sınav ücreti ne kadar?

ÖSYM tarafından açıklanan tarihlere göre EKPSS başvurusu 12 Şubat 2024 Pazartesi günü başladı, 29 Şubat 2024 Perşembe günü sona erecek. EKPSS başvuru ücreti 370 lira olarak belirlenirken, kuraya katılacak adaylar için başvuru ücreti 75 lira olarak açıklandı.

Kaynak: İHA