100 Filin Başına Gelenler Yürek Burktu! Fillere Ne Oldu?

Tayland'ın Chiang Mai kentindeki Fil Tabiat Parkı, şiddetli yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. 100 fil tahliye edilirken 2 fil telef oldu.
100 Filin Başına Gelenler Yürek Burktu! Fillere Ne Oldu?

Tayland’ın Chiang Mai kentinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonrası Fil Tabiat Parkı sular altında kaldı. Yaklaşık 100 fil tahliye edilirken, 2 fil telef oldu.

Filler Mahsur Kaldı

Şiddetli yağışların yol açtığı sel, Chiang Mai kentindeki turistik Fil Tabiat Parkı’nı vurdu. Filler, karın hizasına kadar yükselen sular içinde mahsur kaldı. Park görevlileri, filleri güvenli bir alana taşımak için büyük bir tahliye operasyonu gerçekleştirdi. Fillerin çoğunun hasta veya görme engelli olması, çalışmaları daha da zorlaştırdı.

"En Büyük Tahliyeyi Gerçekleştirdik"

Tabiat parkının kurucusu Saengduean Lek Chailert, tahliyenin park tarihindeki en büyük operasyon olduğunu belirterek, "Su hızla yükseldi, hayatlarını kurtarmak için elimizden geleni yaptık" dedi. Chailert, 2 filin sel sularına kapıldığını ve kurtarılamadığını üzülerek ifade etti.

5 Bin Hayvan Tehlikede

Parkta filler dışında köpekler, kediler, atlar ve tavşanlar gibi toplamda 5 bin hayvan bulunuyor. Yetkililerin sel uyarısı sonrası bazı hayvanlar önceden tahliye edilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.