-'Geçmişten Bugüne Antalya Dostları’ oluşumunun başkanı Filiz Cesur, Balbey’de yapılacak kentsel dönüşüm projesiyle ilgili mahalle maliklerinin haklarını bilmek istediklerini belirterek, “Bize hiç bir davet gelmediği halde kentsel dönüşüm ofisine giderek bilgi almak istedim ancak sorularıma yanıt alamadım” dedi.

 

-Cesur, Balbey’de ön protokolü imzalayanların yemekli bir toplantıya davet edilip, imzalamayanlara ikinci vatandaş muamelesi yapılmasını da eleştirdi. Cesur’un açıklamalarına muhtar Abdullah Uyaroğlu yanıt verdi: “Bu yemek bir ayrımcılık yemeği değil Menderes başkanımızın bir teşekkür yemeğidir.”


'Geçmişten Bugüne Antalya Dostları’ oluşumunun başkanı Filiz Cesur, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce Balbey’de yapılacak kentsel dönüşüm projesiyle ilgili eleştirilerde bulundu.  Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Cesur, 9 Mayıs 2016 tarihinde Balbey Projesi Tanıtım Toplantısı ve Kentsel Yenileme Ofisi’nin törenle açıldığını hatırlatarak, ofiste çalışan görevlilerin mahalle maliklerinin sorularına cevap verebilecek yetide olmadığını iddia etti. Proje konusunda maliklerin net bir bilgi alamadığını kaydeden Cesur, şu açıklamaya yaptı: “Balbey Mahallesi malikleri şimdiki ve yıkıldıktan sonraki yapım süreci sonrası haklarının ne olduğu konusunda bilgi sahibi değillerdir. Sadece ön protokol imzalanması için baskıcı bir yol izlemişlerdir. Hatta ön protokol imzalamayanları ‘red’çi ilan ederek Başkana iletecekleri konusunda tehditvari sert konuşmalarda bulunmuşlardır.”

 

İKİNCİ VATANDAŞ MUAMELESİ

“Antalya ve Balbey Mahallesi sakinleri şehrin güzelleşmesi için hemfikirdir. Ama haklarını bilmek istemektedirler. Dedelerinin dedelerinden kalan mülklerine sahip çıkmakta haklılardır. Ön protokolü imzalayanlar ve imzalamayanlar diye iki gruba ayırmak ne kadar doğrudur? İmzalayanları yemekli bir toplantıya davet edip, imzalamayanlara ikinci vatandaş muamelesi yapılması ne kadar doğrudur? Tüm Balbey’lileri, hatta Tüm Antalyalıların davet edilmesi gerekli değil mi? Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in ofisteki kişilerin yaptırımcı sert üslup ve tavırlarından tam olarak haberi olmadığını düşünerek, her zaman ki gibi halkın sesini duyup, bu soruna da başarıyla çözüm getireceğine inanıyoruz.”

 

UYAROĞLU: TEŞEKKÜR YEMEĞİDİR

Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu ise Filiz Cesur’un bu serzenişine yine sosyal medyadan yanıt verdi. Balbey mahalle muhtarı olarak ön protokole imza atanların da, atmayanların da muhtarı olduğunu kaydeden Uyaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bu yemek bir ayrımcılık yemeği değil Menderes başkanımızın bir teşekkür yemeğidir. Kaldı ki, bugün öğle sonu F. Altay Caddesi (Andızlı mezarlık) tarafında bulunan esnaflarımızı ve mülk sahiplerini ziyaretimde benzer bir şekilde üzüldüklerini gördüm. Hatta ‘niçin Balbey'de yemek verilmedi de Yüksekalan tarafında bu kısıtlı toplantı yapılıyor’ diyerek de üzüntülerini dile getirdiler.”

 

“AYRIMCILIK YAPILMIYOR”

“Konuyu, yüklenici firma ANET Başkanı Mesut Kocagöz'e ilettiğim zaman, ‘olur mu muhtarım, biz kesinlikle ayrımcılık yapmıyoruz, bu başkanımızın bir kararıdır. 10-15 gün sonra veya ileriki bir tarihte buna sıcak bakmayanlara, aklında soru işaretleri olanlara da bir toplantı düzenleyeceğiz’ demiştir. Balbey hepimizindir. Balbey'de mülkü olup da Balbey'de yaşamayanlar benim kadar Balbey'in sorunlarını bilemez. Kaldı ki, 1957 yılından bugüne 7 defa plan proje gören, hiç birinde de bu kadar sonuca yaklaşamamışken sizin bu tutumunuzu sorup soruşturmadan duygusal bir şekilde hem de suçlarcasına dile getirmeniz beni çok üzdü.”

 

SORULARIMA YANIT ALAMADIM

Muhtar Uyaroğlu’nun açıklamalarının ardından tekrar paylaşımda bulunma ihtiyacı hisseden Filiz Cesur, yaşadığı olayı aktardı. Kendilerine hiç bir davet gelmediği halde kentsel dönüşüm ofisine giderek bilgi almak istediğini kaydeden Filiz, “Sorularıma yanıt alamadım. Telefon numaramı bırakarak ayrıldım ve sonra defalarca arandım. ‘Proje hakkında bilgi verecekseniz ve yazdırdığım soruların yanıtı hazırsa geleyim’ dedim. Bir ay önce, iki gün içinde gelmezseniz sizi ‘red’çi ilan edeceğiz cevabı aldım. İlk günden bu yana size de söylediğim gibi; Sayın Menderes Türel’in çalışmalarını destekliyorum. Ama yapılacak projeyi görmek isterim ve yapım süresince biz mağdurların orada oturanların kiraları sağlanacak mı? Kira geliri alanların hakları verilecek mi? Sayın Muhtarım size güveniyorum, ortak bir katılımımız olursa, size gözü kapalı riayet ederim” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim