Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Manavgat, Uğur Mumcu’yu anacak

Manavgat, Uğur Mumcu’yu anacak

Manavgat Belediyesi, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda düşünceleri nedeniyle katledilen aydınları düzenlenecek etkinliklerle anacak.

Manavgat Belediyesi, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda düşünceleri nedeniyle katledilen aydınları düzenlenecek etkinliklerle anacak.

Manavgat, Uğur Mumcu’yu anacak

Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde oluşturulan fotoğraflı anma koridorunda, hafta boyunca katledilerek öldürülen aydınlar, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok Çetin Emeç, Gaffar Okkan, Hrant Dink, Muammer Aksoy, Metin Göktepe, Necip Hablemitoğlu fotoğrafları önünde yanan mumlar ve karanfillerle anılacak.  Atatürk Kültür Merkezi’nde 25 Ocak 2023 Çarşamba günü saat 19.00’daki anma etkinlikleri kapsamında 24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun Cumhuriyet Gazetesi’nden çalışma arkadaşı olan “Gazeteci Rıza Ezer’in Objektifinden Adalet-Demokrasi ve Uğur Mumcu Fotoğrafları” sergisinin açılışı yapılacak. Emekli Gazeteci Rıza Ezer ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in katılımıyla açılacak olan fotoğraf sergisinde, Uğur Mumcu’nun gazetecilik yıllarındaki fotoğrafları ve o yıllarda adalet ve demokrasiye bakış açısını yansıtan fotoğraflar yer alacak.  Etkinlikler kapsamında ardından sanatçı Metin Güler’in “Aydınlık Türküler-Umutlu Şiirler” dinletisinde özgürlük şarkıları söylenecek. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, adalet ve demokrasiye en çok ihtiyacın olduğu bir dönemde tüm Manavgat halkını anma etkinliklerine katılmaya davet etti. Sözen, “Cumhuriyet’imize ve kazanımlarına canı pahasına sahip çıkan ancak bunun için katledilen tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Adalet ve Demokrasiye her an hepimizin ihtiyacı var. Adalet ve Demokrasi haftasında bu farkındalığı artırmak amacıyla etkinlikler düzenledik. Tüm halkımızı sergi ve dinletimize davet ediyorum” dedi.

DSC_6753DSC_6733DSC_6729

Haber Merkezi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız