Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Hatay | Hatay'ın boynu bükük kaldı! Deprem konutlarında dikkat çeken veri

Hatay'ın boynu bükük kaldı! Deprem konutlarında dikkat çeken veri

6 şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden Hatay'da konut çalışmaları diğer illere göre daha yavaş ilerliyor.

6 şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden Hatay'da konut çalışmaları diğer illere göre daha yavaş ilerliyor.

Hatay'ın boynu bükük kaldı! Deprem konutlarında dikkat çeken veri

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi, 6 Şubat depremlerinin birinci yılında depremin vurduğu 11 ildeki verileri paylaştı. Depremden en çok etkilenen Hatay ilindeki veriler büyük dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl 55 binden fazla yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 10 milyon yurttaşımızın ise göç etmek zorunda kaldığı 6 şubat depremlerinin etkisi hala sürüyor. Veriler ve uzmanların söylemine göre depremden en çok etkilenen ilin Hatay olduğu belirtilirken, toplam 258 bin 974 konutun yıkıldığı veya yıkılacağı öğrenildi. 

Hatay'ın Boynu Bükük Kaldı! Deprem Konutlarında Dikkat Çeken Veri (3)

Hatay'da Konut Çalışmaları Daha Yavaş İlerliyor 

İMO Antalya Şube’den alınan verilere göre, depremden en çok etkilenen Hatay’da konut çalışmaları diğer illere göre daha yavaş ilerliyor. 31 bin 654 konutun ihalesinin yapıldığı Hatay’da sadece bin 185 konut yüzde 70’in üzerinde tamamlandı. Kahramanmaraş ve Gaziantep’te ise ihalesi yapılan konutların yüzde 35’inden fazlası yüzde 70’in üzerinde tamamlandı. Toplam 674 bin 416 konutun yıkıldığı veya yıkılacağı öğrenilirken, 674 bin 416 konutun 258 bin 974 tanesi Hatay ilinde bulunuyor. Yani 11 ilde yıkılan veya yıkılması planlanan konutların yüzde 38’i Hatay’da bulunuyor. En çok etkilenen ilde daha fazla konut ihalesi yapılması gerektiğini belirten yurttaşlar, Hatay’a sahip çıkılmasının gerektiğini vurguladı.

Hatay'ın Boynu Bükük Kaldı! Deprem Konutlarında Dikkat Çeken Veri

En Fazla Yıkım Hatay'da

İMO Antalya Şubesi’nin verdiği veriye göre en fazla yıkılan konut Hatay ilinde yer almaktadır. Hatay’ı sırasıyla, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya izlemektedir. Kahramanmaraş merkezli depremlerden paylaşılan veriye göre en çok Hatay ilinin etkilendiği izlenmektedir. 11 ilde toplam 674 bin 416 konutun yıkıldığı veya yıkılacağı belirtilmiştir. Depremden en çok etkilenen il olan Hatay’da 258 bin 974 konutun yıkıldığı veya yıkılacağı belirtilmiştir. Yıkılan veya yıkılması planlanan 674 bin 416 konutun toplam 108 bin bin 936 tanesinin ihalesinin yapıldığı ve 25 bin 119 tanesinin ise yüzde 70’in üzerinde tamamlandığı açıklandı. Verilen veride ise en çok etkilenen Hatay ilinde yüzde 70’in üzerinde tamamlanan konut sayısının diğer illere göre olan azlığı dikkat çekti. En çok konutun yıkıldığı veya yıkılması planlanan Hatay’da ihalesi yapılmış ve yüzde 70’i tamamlanan konut sayısında, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ’ın arkasından gelmesi büyük dikkat çekti. Depremde çok büyük bir yara alan Hatay’da konut yapımının diğer illere göre daha yavaş ilerlemesi tepki ile karşılanırken, yurttaş çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız