Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Hatay | Hatay'da İş Yeri Yıkılan Berber Çareyi Seyyarlıkta Buldu!

Hatay'da İş Yeri Yıkılan Berber Çareyi Seyyarlıkta Buldu!

Hatay'da yaşanan depremin ardından iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, seyyar berberlik yaparak geçimini sağlıyor.

Hatay'da yaşanan depremin ardından iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, seyyar berberlik yaparak geçimini sağlıyor.

Hatay'da İş Yeri Yıkılan Berber Çareyi Seyyarlıkta Buldu!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, en büyük yıkımın yaşandığı yer olarak Hatay'ı seçti ve 25 binden fazla insanın yaşamına mal oldu. Bu felaketle birlikte, binlerce kişinin hayatı olumsuz etkilendi. Antakya ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Hakan Mutlu da iş yeri bu felaketle yıkılanlardan biri oldu. Ancak, Mutlu, şimdi seyyar berberlik yaparak hayatını sürdürmeye devam ediyor.

Asrın Felaketi Sonrası İşini Seyyar Berber Olarak Sürdürüyor

Depremde iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, mesleğine devam etmek için seyyar berberlik yapmaya başladı. Bu şekilde geçimini sağlayan Mutlu, "6 Şubat depreminde kıyameti yaşadık. Yaşamayan bilemez. Dükkanım yıkıldı, yıkıldıktan sonra da seyyar berberlik olarak geçimimi sağlamak zorundayım. 12 yaşından itibaren berberlik yapıyorum. Genelde arkadaşlar, yaşlılar, ihtiyacı olanlar kim çağırırsa gider tıraşımı yaparım. Depremden 1 ay sonra konteynerlere gitmeye başladım" şeklinde konuştu.

Esnafın Yardımıyla Geçimini Sürdürüyor

İş yerinde tıraş olmak için seyyar berberden faydalanan Naim Mutlu, "Berber dükkanı yıkıldığı ve tıraş olacak yerimiz kalmadığı için mecbur yanımıza çağırıyoruz. Bizde esnaf olarak onlar bize, biz onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başka dükkan yok. Memlekette dükkan kalmadı bizde yanımıza çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız