Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Eşinin ayakları üşümesin diye soba borularını kıvırdı

Eşinin ayakları üşümesin diye soba borularını kıvırdı

Yaşlı adam Hacı Ahmet İnce, eşinin üşümemesi için kurduğu sıra dışı soba ile sadece odasını değil, görenleri de ısıtıyor.

Yaşlı adam Hacı Ahmet İnce, eşinin üşümemesi için kurduğu sıra dışı soba ile sadece odasını değil, görenleri de ısıtıyor.

Eşinin ayakları üşümesin diye soba borularını kıvırdı

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde yaşayan 77 yaşındaki Hacı Ahmet İnce, kış aylarında eşi Zeliha İnce'nin üşümemesi için evlerine sıra dışı bir çözüm getirdi. İnce, duvarlara çizdiği kılavuzla 700 liraya aldığı soba ve borularını odanın içinde sanat eserine dönüştürdü.

AW084921_03

Hacı Ahmet İnce, "Hava soğuduğunda biz de yaşlandığımız için soğuklara karşı dirençli değiliz. Duvarlara çizdiğim tasarımı temel alarak aldığım soba ve borularıyla odamızı ısıttık. Gören herkesin beğenisini kazandı. Eşimin ayakları üşüyordu, bu yaratıcı çözümle ayaklarına sıcaklık garantisi verdim. Hem estetik hem de fonksiyonel bir tasarım oldu. Hanım da çok memnun, misafirler de hayran kalıyor. Hem kömür hem odun yakıyoruz ve en güzeli bacada hiç tütme olmuyor" dedi.

AW084921_02

Hacı Ahmet İnce'nin bu özgün tasarımı, sadece bir evi ısıtmakla kalmayıp, aynı zamanda pratik ve estetik bir çözüm sunarak çevresinde ilham kaynağı oluyor. Eşi Zeliha İnce ise eşinin yaratıcılığına hayran kalarak, "Eline sağlık, çok güzel oldu" diyor.

AW084921_01

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız