Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Budak’tan Kepez çıkarması

Budak’tan Kepez çıkarması

Turizm kenti Antalya'da bu yıl sahillerde boğulmalara karşı görev alan CANKUŞ (Cankurtaran Dron) işletmecisi Erdoğan Budak, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti.

Turizm kenti Antalya'da bu yıl sahillerde boğulmalara karşı görev alan CANKUŞ (Cankurtaran Dron) işletmecisi Erdoğan Budak, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti.

Budak’tan Kepez çıkarması

Budak, bilime olan ilgisi ile dikkat çeken Başkan Hakan Tütüncü’ye CANKUŞ hakkında bilgiler verdi. Budak, “Bugün ‘CANKUŞ’ ekibi olarak Antalya Kepez Belediye Başkanı Sayın Hakan Tütüncü Beyefendiyi ziyaret ettik ve kendilerini ‘CANKUŞ’ dronlarımızla ilgili olarak bilgilendirdik.’CANKUŞ’un daha iyi tanıtılabilmesi için Kepez Belediyesinin geleneksel Bilim Festivaline davetleri ve yakın ilgilerinden dolayı Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

hakanturuncu_cankus4

Sizi 2023 Bilimfest'te sizi bekliyoruz!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yaptığı açıklamasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle Erdoğan Budak beyi tebrik ediyorum, kutluyorum böyle bir inovatif düşüncenin doğmasına vesile olduğu için. Gerçekten dronla cankurtaranı birleştiren müthiş bir akıl. Sudan etkilenmeyen ve böylelikle hareket kabiliyeti çok yüksek olan bu cihaz, Cankuş, aynı zamanda boğulma vakalarında kazazedeye en hızlı şekilde ulaşabilmenin yolu. Cankuş, istenmedik zamanlarda hemşehrilerimize, tatilcilerimize yetişen en hızlı cankurtaran olsun. İnşallah hiç ihtiyaç duyulmasın. Ama insanlık hali bu, malesef zaman zaman sahillerimizde, göletlerde değişik yerlerde bu tip vakalara rastlanabilir. Bu vakalara istemesek de rastladığımız zaman, bir Cankuş'un olduğunu bilmek hepimize iyi geliyor. Erdoğan Bey'e yol açıklığı diliyorum. Ayrıca Bilime çok önem veren bir Belediye Başkanı olarak da böyle bir inivotif düşüncenin mutlaka ve mutlaka bilime gönül vermiş herkes tarafından da bilinmesini arzu ettiğim için 2023 Bilimfest'te sizi bekliyoruz. Milyonlarca ziyaretçilerimize bu fikri anlatalım, tanıtalım. Böyle bir düşüncenin doğuşunu anlatın, bu cihazı anlatın ve yapmış olduğunuz bu inovahif yanını da bilim meraklısı gençlerimiz ile paylaşın diyorum. Yolunuz açık olsun."diye konuştu.

Kemer Kiriş sahilinde 9 otelin plajında görev yapıyor

Ülkemizde denizlerde, göllerde, göletlerde, nehirlerde, kanallarda her yıl 900 civarında insan boğularak yaşamını kaybediyor.  Bu durumun önüne geçilebilmesi adına vakaya zamanında müdahale etmek için özel olarak imal edilen dronlar cankurtaran görevi görüyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından ehliyet verilmiş ve uçuş tecrübesi olan profesyonel Dron pilotları vakaya ilk can simidini bırakarak kişiyi kurtarıyor. Bu yaz Kemer’de Kiriş sahilinde 9 otelin plajında hizmet veren Cankuş Dronlar güvenliği teknoloji ile buluştururken, yakında birçok sahilde cankurtaran dronların görev yapması bekleniyor.

Haber Merkezi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız