Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Yerel | ATB HEYETİ BALTIK PAZARINDA

ATB HEYETİ BALTIK PAZARINDA

Antalya Ticaret Borsası, yaş meyve sebze ticaretinin artırılması için yeni pazar arayışlarını sürdürüyor.

Antalya Ticaret Borsası, yaş meyve sebze ticaretinin artırılması için yeni pazar arayışlarını sürdürüyor.

ATB HEYETİ BALTIK PAZARINDA

Tarımsal üretimin, ticaretin ve ihracatın gelişmesi için projeler yürüten Antalya Ticaret Borsası (ATB), yaş meyve sebzede ihracat potansiyeli bulunan üyelerini uluslararası pazarlara açmak için Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi kapsamında yeni pazar arayışını sürdürüyor.

Antalya Ticaret Borsası, Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi kapsamında üyelerini, Baltık ülkeleri olan Litvanya, Letonya, Estonya’ya götürdü. ATB Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan'ın da bulunduğu ticaret heyeti, ilk olarak Litvanya’da temaslarda bulundu. URGE Projesi kapsamında Litvanya’da bulunan yaş meyve sebze sektörü temsilcileri, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan’ın başkanlığında Kaunas Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odası yetkilileri ve üyeleriyle araya geldi, yüz yüze ikili görüşmelerde bulundu.

BÜYÜKELÇİ’Yİ ZİYARET ETTİLER

Türkiye’nin Litvanya Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin'i ziyaret eden ATB üyeleri, Ticaret Müşaviri Ümit Ateşağaoğlu’ndan Litvanya'daki iş imkanları hakkında bilgi aldı. Türkiye ile Litvanya arasındaki ekonomik ilişkiler ve tarım sektörüne ilişkin bilgi alışverişinin yapıldığı ziyarette, karşılıklı ticareti yapılabilecek tarım ürünleri hakkında görüşler paylaşıldı. ATB Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan, Litvanya Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin ve Ticaret Müşaviri Ümit Ateşağaoğlu’na Borsa adına plaket takdim etti.

Borsamız Yaş Meyve Sebze URGE Heyeti, Türkiye’nin Estonya Büyükelçisi Başak Türkoğlu ve Ticaret Müşaviri Ümit Ateşağaoğlu ile yemekte bir araya geldi, Estonya'daki iş yapma koşulları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili bilgi aldı.

İKİNCİ DURAK LETONYA

ATB Yaş Meyve Sebze URGE Heyeti, Letonya’nın başkenti Riga'da da temaslarda bulundu. Riga Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile bir araya gelen üyeler, karşılıklı ticaret fırsatlarını değerlendirirken, yaş meyve sebze sektörüyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Riga Ticaret ve Sanayi Odası'nda yüz yüze yapılan ikili görüşmelerde, Leton iş insanları ile ticari görüşmeler yapıldı. Toplantı sonrası ATB Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan, Riga Ticaret ve Sanayi Odası yetkilisine hatıra plaketi takdim etti.

ÜÇÜNCÜ DURAK ESTONYA

Antalya Ticaret Borsası Yaş Meyve Sebze URGE Heyeti, Estonya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ikili görüşmelerde, Eston firmalarla bir araya geldi. Heyet, Estonya Tallinn'de Bahçecilik Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek, üretim merkezi ve araştırma laboratuvarlarını incelerken, organik üretim yapan bir aile işletmesini gezerek, meyve ve sebzelerin içecek sanayiinde kullanımı hakkında bilgi aldı. Heyet, pazar yerlerinde satılan ürünler ve fiyatlarla ilgili de bilgi edindi.

HEDEF DAHA ÇOK İHRACAT

ATB Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan, Antalya’nın yaş meyve sebze üretiminde ciddi bir merkez olduğunu belirterek, ihracat pazarı arayışı için Baltık ülkelerine gittiklerini söyledi. Önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Doğan, “Üretimimizi ihracata yönlendirmek için alternatif pazar arayışındayız. Hedefimiz ürettiklerimizi daha fazla ihraç edebilmek” dedi.

Haber Merkezi

4-624-62

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız