Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Yerel | AEDAŞ’tan müdahale uyarısı

AEDAŞ’tan müdahale uyarısı

Akdeniz Elektrik Dağıtım şirketi, vatandaşları elektrik şebekelerine bilinçsiz müdahale edilmesinin tehlikeli sonuçlarına karşı uyardı.

Akdeniz Elektrik Dağıtım şirketi, vatandaşları elektrik şebekelerine bilinçsiz müdahale edilmesinin tehlikeli sonuçlarına karşı uyardı.

AEDAŞ’tan müdahale uyarısı

Antalya, Isparta ve Burdur'da 2.3 milyondan fazla aboneye hizmet için çalışan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ); elektrik şebekelerine bilinçsiz müdahalelerin tehlikeli sonuçlar yaratabileceği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

“CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN DİKKAT”

AEDAŞ’tan yapılan açıklamada elektrik enerjisinin güvenli kullanımının can ve mal güvenliği için büyük önem taşıdığına işaret edilerek, “Alçak gerilim (AG) ve orta gerilim (OG) hatlarında her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisi sadece dağıtım şirketine aittir. Elektrik arızaları, enerji açma-kesme, armatür arızası, elektrik tellerine temas eden cisim veya kuşların olması gibi durumlarda en kısa zamanda AEDAŞ teknik ekiplerine bilgi verilmesi gerekmektedir. Elektrik dağıtım şebekelerine sadece üçüncü şahısların müdahalesinin ölümlü kazalara yol açabilmesi nedeniyle tehlikeli ve yasaktır” denildi.

ACİL DURUMDA 186’YI ARAYIN

Elektrik direklerinde yer alan iletkenlere yaklaşma mesafesine dikkat çeken açıklamada şu noktalara dikkat çekildi:

“İnşaat, tadilat gibi işler yapılırken güvenlik mesafesinin ihlal edilmesi ve elektrik iletkenlerine müdahale edilmesi durumunda can ve mal kaybı yaşanabilmektedir. Doğrudan veya dolaylı temas sonucu elektrik çarpması riskine karşı firmaların Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği'nde belirtilen şartlara uyması gerekir. Ayrıca enerjinin kesilerek çalışma yapılması gereken durumlarda, hem yasa hem de kamu güvenliği gereği firmaların dağıtım şirketi çağrı merkezi veya işletmelerine bilgi vermesi ve dağıtım şirketi tarafından enerji kesintisi yapılmadan çalışmaya başlanmaması şarttır. Vatandaşlarımızın elektrik arızaları ve acil durumlarda 186 Çağrı Merkezi'ni aramalarını rica ederiz.”

Haber Merkezi

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız