Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Yaşam | Van Gölü'nden 1.6 milyon metreküp çamur çıkarıldı

Van Gölü'nden 1.6 milyon metreküp çamur çıkarıldı

Van Gölü'nde yapılan dip çamuru temizliğinde şu ana kadar 1 milyon 600 bin metreküpü aştı.

Van Gölü'nde yapılan dip çamuru temizliğinde şu ana kadar 1 milyon 600 bin metreküpü aştı.

Van Gölü'nden 1.6 milyon metreküp çamur çıkarıldı

Van Gölü'nü temizleme hedefi doğrultusunda başlatılan dip çamuru temizleme çalışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen 'Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı' kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Van Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle sürüyor. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nü kirlilikten arındırmayı hedefleyen bu çalışma, hız kesmeden devam ediyor.

Van Gölü'nden 1.6 Milyon Metreküp Çamur Çıkarıldı (3) Result

1 Milyon 600 Bin Metreküp Dip Çamuru Temizlendi

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmaların birinci etabında, Tuşba ilçesi İskele Mahallesi sahil kısmında başlatılan temizlik çalışmaları tamamlandı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda, Van Gölü'nden 1 milyon 600 bin metreküp balçık ve dip çamuru çıkarıldı. İlk etap tamamlandıktan sonra bölgede birçok kuş türü tekrar gözlemlenirken, temizlenen alanlar vatandaşların da keyifli zaman geçirebileceği bir hale geldi.

Van Gölü'nden 1.6 Milyon Metreküp Çamur Çıkarıldı (4) Result

Devam Eden Çalışmalar ve Hedefler

Temmuz 2021'de başlatılan temizlik çalışmaları, şu ana kadar 14 kilometrelik sahil bandında 2 milyon 700 bin metreküp dip çamurunun temizlenmesini hedefliyor. İkinci etap ile İpekyolu ilçesi Yaşar Kemal Parkı sahil kısmındaki üçüncü etapta ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Göl çevresindeki temizlik çalışmaları, doğal ekosistemin korunmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Van Gölü'nden 1.6 Milyon Metreküp Çamur Çıkarıldı (2) Result

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız