Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Teknoloji | BTÜ YÖKAK’tan Akreditasyon onayı aldı

BTÜ YÖKAK’tan Akreditasyon onayı aldı

Bursa Teknik Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Belgesi aldı

Bursa Teknik Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Belgesi aldı

BTÜ YÖKAK’tan Akreditasyon onayı aldı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen 2023 Nisan Ayı Kurul Toplantısında alınan kararla 'Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)' kapsamında 'akreditasyon belgesi' almaya hak kazandı. BTÜ, bu belgeyi alan 30 üniversite arasında yer alarak 2023 yılında elde ettiği başarıyı taçlandırdı. Akreditasyon belgesi, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar'a takdim edildi.

Rektör Çağlar, Mimar Sinan Yerleşkesi Erguvan Salonu'nda gerçekleştirilen belge takdim töreninde yaptığı konuşmada, BTÜ'nün eğitim-öğretim, Ar-Ge, toplumsal katkı gibi temel faaliyet alanlarındaki işleyiş mekanizmalarının YÖKAK tarafından tescillendiğini belirtti. Türkiye'deki 208 üniversite arasında bu belgeyi alan 53 üniversiteden biri olduklarına vurgu yapan Çağlar, akreditasyon belgesi almanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Kocabıçak, BTÜ'nün genç bir üniversite olmasına rağmen akreditasyon alabilmesini büyük bir başarı olarak değerlendirerek, emeği geçenleri tebrik etti. Türkiye genelindeki üniversitelerin kalite, liderlik, yönetişim, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı gibi faaliyet alanlarının değerlendirildiğini söyleyen Kocabıçak, üniversitelerin kurumsal ve program akreditasyonlarına önem vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 2023 yılından bu yana alınan kurumsal akreditasyonların Avrupa Veri Tabanı'na işlendiğini ve diplomaların Avrupa'da tanınırlığının sağlandığını belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız