Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Spor | Fenerbahçe - Viktoria Plzen Maçındaki Pankart Olayına UEFA'dan Skandal Kararı!

Fenerbahçe - Viktoria Plzen Maçındaki Pankart Olayına UEFA'dan Skandal Kararı!

Fenerbahçe–Viktoria Plzen maçında açılan “Türklerle savaşmak gerekir” pankartı UEFA tarafından cezalandırıldı. UEFA, Çekya ekibine para cezası verirken, Fenerbahçe’ye toplam 78 bin Euro yaptırım uyguladı.

Fenerbahçe–Viktoria Plzen maçında açılan “Türklerle savaşmak gerekir” pankartı UEFA tarafından cezalandırıldı. UEFA, Çekya ekibine para cezası verirken, Fenerbahçe’ye toplam 78 bin Euro yaptırım uyguladı.

KAYNAK: Tayfun Akyatan
Fenerbahçe - Viktoria Plzen Maçındaki Pankart Olayına UEFA'dan Skandal Kararı!

UEFA Avrupa Ligi'nin 4.haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Viktoria Plzen ile golsüz berabere kalmıştı. Maçta Çekya ekibinin taraftar grubunun kale arkasında açtığı 'Türklerle savaşmak gerekir" pankartı gündem olmuştu.

fenerbahce-viktoria-plzen-macindaki-pankart-olayina-uefadan-skandal-karari-2.webp

PANKART İÇİN SKANDAL KARAR

UEFA, Viktoria Plzen taraftarlarının ırkçı ve/veya ayrımcı davranışları nedeniyle kulübe 15 bin euro para cezası verilmesine ve ev sahibi olarak oynayacağı bir sonraki UEFA kulüp müsabakasında stadının bir bölümünün kısmen kapatılmasına karar verdi. Söz konusu stadyumun bir bölümünün kapatılması kararı ise 2 yıllık gözetim süresi verilerek askıya alındı.

FENERBAHÇE’YE TOPLAM 78 BİN EURO CEZA

UEFA, Fenerbahçe'ye ise bu maçta yaşananlarla ilgili olarak toplamda 78 bin euro ceza verdi.

UEFA Fenerbahçe'ye verilen cezaları kalem kalem şöyle açıkladı:

"- Fenerbahçe SK'ya 15.000 Avro para cezası verilmesi ve Fenerbahçe SK'nın taraftarlarının ırkçı ve/veya ayrımcı davranışları nedeniyle bir sonraki (1) UEFA müsabakası için deplasman taraftarlarına bilet satmasının yasaklanması . Deplasman taraftarlarına bilet satma yasağı , mevcut karar tarihinden itibaren iki (2) yıllık bir deneme süresi boyunca askıya alınmıştır .

- Fenerbahçe SK'ya zarar verme fiillerinden dolayı 15.500 avro para cezası verilmesi.

- Fenerbahçe SK'nın, taraftarlarının verdiği zararların, yani hasarlı koltuklar ve duvara yazılan yazıların tazmini için 30 gün içinde ev sahibi kulüp olan Viktoria Plzeň ile iletişime geçmesi.

- Fenerbahçe SK'ya havai fişek yakma suçundan 15.000 avro para cezası verilmesi.

- Fenerbahçe SK'ya cisim attığı için 25.000 avro para cezası verilmesi.

- Fenerbahçe SK'ya takımının uygunsuz davranışlarından dolayı 8.000 avro para cezası verilmesi."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız