Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | ABDULLAH ÖCALAN'IN AVUKATLARI SERBEST

ABDULLAH ÖCALAN'IN AVUKATLARI SERBEST

Silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanığın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanığın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, tüm sanıkların beraatına karar verdi.

ABDULLAH ÖCALAN'IN AVUKATLARI SERBEST

Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanığın 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı. Duruşmada 6 tutuksuz sanık ve sanıkların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya bir sanık da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

"AVUKATLIĞIMDAN DOLAYI BENİ YARGILAYAMAZSINIZ"

Duruşmada sanıklar ve sanık avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yaptı. Tutuksuz sanık Baran Doğan, dosyada hiçbir delilin olmadığını ve örgütsel faaliyet içinde bulunmadığını belirtti. Doğan, "Ben, Kürt siyaseti içerisinde bulunan biriyim. Bu memlekette bir Kürt sorunu olduğunu söylüyorum. Örgütsel bir suç varsa savcılık bir delil ortaya koymalı. İmralı'ya, başsavcılık izin verirse giriyorsunuz, her şeyinizi arıyorlar. Görüşmeler kaydediliyor. Ben, Öcalan'ın avukatlığını yaptım. Avukatlığımdan dolayı beni yargılayamazsınız. Örgütün benden haberi yok, benim de örgütten haberim yok" dedi.

"HER TÜRLÜ TEHDİDE KARŞI SAVUNMAYA SAHİP ÇIKTIK"

Sanık Mahmut Taşcı da "Mesleğimizi icra ettiğimiz için yargılanıyoruz. Her türlü tehdide karşı savunmaya sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Sanık Suat Eren de mütalaanın bir dayanağı olmadığını belirterek mütalaayı kabul etmediğini söyledi.

SANIK AVUKATLARI, MÜVEKKİLLERİNİN ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇUNU İŞLEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Duruşmada söz alan diğer sanıklar, mütalaaya katılmadıklarını ve haklarında beraat kararı verilmesini talep ettiklerini söylediler.

Savunma yapan sanık avukatları da müvekkillerinin iddianameye konu olan suçu işlemediklerini ve mesleklerini yaptıklarını belirterek müvekkillerinin beraatlarını talep ettiler.

Duruşmaya yarım saatlik bir ara veren mahkeme heyeti, aradan sonra kararını açıkladı. Heyet, şüpheden uzak yeterli delil bulunmadığı gerekçesi ve "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi gereğince tüm sanıkların beraatına karar verdi.

ANKA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız