Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Milletvekilinin hakları gasp ediliyor!

Milletvekilinin hakları gasp ediliyor!

14 Mayıs seçimlerinde Hatay’dan milletvekili olarak seçilen Gezi tutuklusu Şerafettin Can Atalay hala özgürlüğüne kavuşamadı.

14 Mayıs seçimlerinde Hatay’dan milletvekili olarak seçilen Gezi tutuklusu Şerafettin Can Atalay hala özgürlüğüne kavuşamadı.

Milletvekilinin hakları gasp ediliyor!

Konuyu değerlendiren Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Başkanı Yunus Başaran, “Seçilmiş bir milletvekilinin tüm hakları gasp ediliyor” dedi.

TİP Antalya İl Başkanı Yunus Başaran, Milletvekili seçilen Atalay’ın serbest kalması ile ilgili başvuruların yapıldığını ama henüz bir geri dönüş olmadığını belirterek, “Mazbatayı aldıktan sonra tahliye edilmek zorunda çünkü kendisi tutuklu. Bu tutukluluk halinin sona ermesi gerekiyor ama bekletiyorlar. Mazbatası alındıktan sonra başvuru yapıldı ve bu başvuruya hala cevap verilmiyor. Yemin töreni vardı buna katılamayacak. Hukuksuz bir durum. Normalde bugüne kadar bırakılması gerekirdi. Başvuru yapıldıktan sonraki her gün hukuksuzluk demek. Seçilmiş bir milletvekilinin özgürlüğü ve hakları gasp ediliyor” dedi.

Fxm7YWjWIAEgHMj

Arda KIR

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız