Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Antalya’da kritik temayül yoklaması

Antalya’da kritik temayül yoklaması

14 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimler öncesi İYİ Parti 18 ilde temayül yoklamasına gitme kararı aldı.

14 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimler öncesi İYİ Parti 18 ilde temayül yoklamasına gitme kararı aldı.

Antalya’da kritik temayül yoklaması

Antalya İl Başkanlığı’da temayül yoklamasına giderken 2 Nisan Pazar günü gerçekleşeceği öğrenilen yoklamada genel merkezin Antalya’dan iki ismi öne çıkaracağı iddia ediliyor.

Gelen kulis bilgilerine göre İYİ Parti Genel Merkezi’nin Alihan Kuriş ve Aykut Kaya isimlerine odaklandığı iddia edildi. Temayül yoklamasının nerede yapılacağı konusunda belirsizliğin sürdüğü öğrenilirken  listeler de henüz kesinleşmedi. İYİ Parti’de Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları dün saat 17’de sona ererken, Antalya’da yapılacak yoklamada belirsizlikler sürüyor. Seçimlerinin yaklaşmasıyla, siyasi partiler de seçim çalışmalarını hızlandırdı. İYİ Parti’de 1 ve 2 Nisan tarihlerinde 18 ilde temayül yoklaması yapılacağı, kurulan sandıklarda bütün üyelerin oy kullanabileceği açıklandı. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat’ın imzalarının yer aldığı resmi yazı İl Başkanlıklarına gönderildi. Parti tarafından alınan karar kapsamında, belirlenen illerde, milletvekili adayları için milletvekili aday adaylarının gireceği bir temayül yapılacak. Temayül üze bazında gerçekleşecek.

18 İLDE DÜZENLENECEK

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlıklarına gönderilen resmi yazıda, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın bütün seçim bölgeleri ile Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak ve üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır.

Oy verme günü İl Başkanlıklarınca 1 Nisan 2023 Cumartesi veya 2 Nisan 2023 Pazar günlerinden biri tercih edilerek belirlenecektir. Belirlenen gün ve saat aralığı hem SMS ile üyelere doğrudan bildirilecek hem de sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecektir” ifadeleri yer aldı.

Arda KIR

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız