Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Erdoğan Filistin mitinginde de Gezi'ye çattı!

Erdoğan Filistin mitinginde de Gezi'ye çattı!

AKP’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce düzenlediği Büyük Filistin Mitinginde konuşan Erdoğan, Gezi Direnişi’ne saldırdı.

AKP’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce düzenlediği Büyük Filistin Mitinginde konuşan Erdoğan, Gezi Direnişi’ne saldırdı.

Erdoğan Filistin mitinginde de Gezi'ye çattı!

AKP’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce düzenlediği "Büyük Filistin Mitingi"nde konuşan Erdoğan, Gezi Direnişi’ne saldırdı. Mitinge Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan katılmadı. Erbakan’ın neden gelmediği konusunda bir açıklama yapmadığı belirtildi. Erdoğan, mitingde MHP lideri Bahçeli, BBP lideri Destici, HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, DSP lideri Aksakal, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Filistin Büyükelçisi Mustafa ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahneye çıktı. Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce mitinge katılanlara teşekkür etti ve Kuran tilaveti dinledi. Erdoğan’ın konuşmasından bazı başlıklar şunlardır:

Filistin davasına sahip çıkarak Gazzelilere umut verdiğiniz için sizlere minnettarım. Bayrağımızın ve ezanlarımızın sonsuza kadar dalgalanması için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Siz çok büyük bir milletsiniz ki bunu farklı bir şekilde gösterdiniz. Biz sadece kendi sınırlarımızda değil, ufkumuzun ulaştığı her yerde kardeşlerimizin yanında olduk. Gazze de bizim için vatan topraklarının ayrılmaz bir parçasıydı. Çanakkale Şehitliği’nde Gazzeliyle Üsküplünün yan yana yattığını görebilirsiniz.

Bizi bu topraklardan ayırdılar ve zihnimizden ve kalbimizden sökmeye çalıştılar. Bir asır önce yaşadığımız kara günlerden aldığımız dersleri unutmamalıyız. Filistinli kardeşlerimize destek olmak için burada olduğumuz bu toplantıda bir daha asla yeni Gazzeler çıkmasına müsaade etmeme kararlılığıyla ayrılmalıyız.

Türkiye tarihiyle, kültürüyle, coğrafyasıyla, medeniyetiyle büyük bir devlettir. Aynı zamanda Türkiye sahip olduğu tüm özelliklerinden dolayı asla bitmeyecek büyük tehlikelerin hedefinde bir ülkedir. Ülkemizin etrafında yaşanan her olayın, her krizin, kurulan her ittifakın Türkiye’ye karşı oynanan oyunlarla ilgili olduğunu unutmayın.

Hamas terör örgütü değildir dedim ya, İsrail bundan çok rahatsız oldu. Zaten bunu bekliyorduk. Bu yüzden bunu açıkça söyledik. İnşallah ‘La galibe illallah’ diyoruz. Biz buna inandık: Galip olan sadece Allah’tır.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız