Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Engin Özkoç Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmadı

Engin Özkoç Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmadı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM'deki son genel kuruluna katıldı. Özkoç, seçime giden yolu Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla beraber yürüyeceklerini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM'deki son genel kuruluna katıldı. Özkoç, seçime giden yolu Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla beraber yürüyeceklerini açıkladı.

Engin Özkoç Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmadı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün; “Ben artık Grup Başkanvekili olarak bu salonda son toplantıyı sizlerle yapıyorum. Grup Başkanvekili olarak bugün TBMM’de Genel Kurul’da son toplantıma katılacağım… Bundan sonraki yürüyüşümüzde yine Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İnşallah yürütmede de buluşuruz” dedi.

Özkoç, kararını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Özkoç, şunları söyledi:

“Bir dönem bitiyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bu, biten dönemde; iktidarın ülkemize yaşattıkları var. Muhalefetin demokrasi, özgürlük ve adalet için mücadelesi var. Her ikisi de Türkiye’de hafızalarda olacak. Bir nesil bu iktidar ile büyüdü. Ama gördükleri şey, artık Türkiye’den bir beklenti değil gençler için. Artık başka ülkelerde bir beklenti içinde olmaya başladılar.

Bu, bu iktidarın ülkeyi nasıl yönettiğini gösteriyor. Muhalefet ise, Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, sadece Türkiye için değil, tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde, adalet arayışının nasıl bir mücadeleye dönüştüğünü gördü. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, tek başına Ankara’dan yürüyüşe geçti. Yanına yol arkadaşları geldi. Sonra, milyonlar geldi. Sonra, İstanbul’da; bu Adalet Yürüyüşü’nü, milyonlarca kişi ile bir mitingle sonlandırdılar. Ve dünyaya dediler ki, eğer bir ülkede adalet yok olursa, demokrasi yok olursa, özgürlükler yok olursa; o ülkenin insanları da onunla beraber yok olur.

O yüzden, biz; ülkemizde hiç ayrım yapmadan bütün insanlarımızı kucaklayarak, herkes için bir umut yolculuğu başlattık. Ve umut yolculuğu 14 Mayıs’ta, milletimizin iradesi ile sonuçlanacak. Umut ediyorum ki bu umut yolculuğu gerçekten Türkiye’ye yeni bir başlangıç olur. Umut ediyorum ki bu umut yolculuğu adalet arayışımızda, özgürlük ve demokrasi arayışımızda, gerçekten milletimizle bizi kucaklaştırır.

Ben, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bu süreç içinde birlikte yol yürüdüm. Şimdi, o bir başka yola çıktı. Dedi ki, ‘Ben Cumhurbaşkanı adayıyım’ dedi. Üstelik de Millet İttifakı’nın oybirliği ile aday oldu. Üstelik de başka siyasi partilerin de destekleri ile oldu. Üstelik de bütün siyasi partilere oy veren seçmenlerin büyük bir kısmının ‘evet, bu sefer sen olmalısın, bizi sen yönetmelisin’ isteği ve arzusu ile oldu.

Ben de bugün açıkladım. Bu yolda onunla birlikte olacağım. Onu asla yalnız bırakmayacaktım, söylemiştim, şimdi bir kere daha söylüyorum. Asla yalnız bırakmayacağım. Bu ülke için ne yapılması gerekiyorsa, nasıl yapılması gerekiyorsa, birlikte yapmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızla birlikte, örgütümüzle birlikte, milletvekillerimiz ile birlikte, PM üyelerimiz; kadın kollarımız, gençlik kollarımız ile birlikte ve bizimle birlikte yol yürümek isteyen bütün Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan dostlarımızla birlikte…

Bunu kimse unutmasın: Biz sevgi istiyoruz, barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz, adalet istiyoruz. Türkiye, huzurlu yarınlarda, birbirini kucaklayan yeni bir güne 15 Mayıs sabahı uyanacak.”

ENGİN ÖZKOÇ KİMDİR?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 1962 yılında, Sakarya’nın Kayalar köyünde doğdu. Kastamonu Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Anadolu Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Adalet Yüksekokulu mezunu.

Siyasete, CHP Gençlik Kollarında başladı. Sakarya'da Belediye Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24, 25, 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yer aldı. CHP TBMM Grup Yönetiminde bulundu. Özkoç, CHP Grup Başkanvekilliği görevinden önce, Genel Başkan Başdanışmanlığı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcülüğü yaptı.

(ANKA)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız