Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Emeklilere Yönelik Teşvik Haberine Eleştiri: "Düşük Zam Sürgün Projesi mi?"

Emeklilere Yönelik Teşvik Haberine Eleştiri: "Düşük Zam Sürgün Projesi mi?"

Demokrat Parti (DP) Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, emeklilerin köylerinde yaz tatillerini geçirmeleri durumunda teşvik verileceği haberini eleştirdi.

Demokrat Parti (DP) Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, emeklilerin köylerinde yaz tatillerini geçirmeleri durumunda teşvik verileceği haberini eleştirdi.

Emeklilere Yönelik Teşvik Haberine Eleştiri: "Düşük Zam Sürgün Projesi mi?"

İlay Aksoy, bu teşvikin, İstanbul'dan taşınmaları istenerek şehrin yabancılara bırakılmasına yönelik bir plan olduğunu ve emeklilere yönelik düşük zam sürgün projesi olarak nitelendirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul'un nüfusunu azaltmak için çalışma yapacağına dair haberler olduğu belirtilmişti. Hükümetin, yaz aylarını memleketlerinde geçiren emeklilere çeşitli konularda teşvikler sunacağı söylentileri ortaya atılmıştı. Ancak bu öneri, İstanbul'daki gizli evsizlik sorununu nasıl çözeceği konusunda tartışmalara neden oldu.

İlay Aksoy, emeklilerin şehri terk etmelerinin yerine, İstanbul'da yaşayan yabancıları sınır dışı etmeyi önerdi. Ona göre, şehirdeki yabancıların atık, su giderleri ve sağlık hizmetlerine olan yükü, İstanbul'un sorunlarına katkıda bulunuyordu ve bu durumun çözülmesi gerekiyordu. Ayrıca, emeklilerin büyüklerine bakmak için İstanbul'da kalmalarının desteklenmesi gerektiğini ve bu tür teşviklerin aileleri mağdur edebileceğini düşünüyordu.

Emeklilere yapılan düşük zamın, büyük şehirlerde yaşayanları memleketlerine gönderme amaçlı bir sürgün projesi olabileceği fikri de Aksoy'un eleştirileri arasındaydı. Bu durumda, emeklilerin sosyal hayatlarının sınırlı kalacağını ve kısıtlı bütçeleriyle yalnızca ücretsiz otobüsleri kullanabileceklerini ifade etti.

ANKA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız