Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | DEM Parti İstanbul adayı ne zaman açıklanacak?

DEM Parti İstanbul adayı ne zaman açıklanacak?

DEM Parti, 31 Mart 2024 mahalli idari seçimler için İstanbul'da kendi adayıyla seçime girme kararı aldığını duyurdu.

DEM Parti, 31 Mart 2024 mahalli idari seçimler için İstanbul'da kendi adayıyla seçime girme kararı aldığını duyurdu.

DEM Parti İstanbul adayı ne zaman açıklanacak?

DEM Parti, İstanbul'da kendi adayıyla seçime girme kararı aldı. Partinin İstanbul adayı 9 Şubat'ta açıklanacak.

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Başak Demirtaş olması bekleniyor.

Başak Demirtaş Aday Havuzunda 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 2024 Yerel Seçim adayları hakkında, 'Aylardır partimizin gündeminde en güçlü seçenek olarak duran, hatta eğilim olarak da kamuoyuyla paylaştığımız, kaybettirmek ya da kazandırmak için değil DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik. İlgili kurumlarımız aday belirleme çalışmalarına başladı. 9 Şubat’a kadar hem İstanbul adaylarımızı hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini paylaşacağız.' açıklamasını yaptı. Doğan ayrıca, Başak Demirtaş'ın da aday havuzunda olduğunu söyledi.

Kendi Adaylarını Çıkaracaklar 

DEM Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile bir süredir seçim iş birliği için görüşmeler yapmıştı. DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı. Sonunda kendi adaylarını çıkarma kararı alan DEM Parti'de gözler 9 Şubat 2024 tarihinde yapılacak açıklamaya çevrildi.

Başak Demirtaş'tan Adaylık Sinyali

Tutuklu bulunan eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul için aday olabileceği sinyalini geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada vermişti. DEM Parti'den de Başak Demirtaş'ın en güçlü adaylardan biri olduğuna dair demeç gelmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız