Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hata Yapan Yol Arkadaşlarımızı Dinlenmeye Alacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hata Yapan Yol Arkadaşlarımızı Dinlenmeye Alacağız"

AK Parti'de yerel seçimlerin ardından yaz ve sonbahar aylarında yapılacak etkinlikler için hazırlıklar sürüyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'de yerel seçimlerin ardından yaz ve sonbahar aylarında yapılacak etkinlikler için hazırlıklar sürüyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hata Yapan Yol Arkadaşlarımızı Dinlenmeye Alacağız"

AK Parti'de yerel seçimlerin ardından yaz ve sonbahar aylarında yapılacak etkinlikler için hazırlıklar sürüyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyeceğiz. Kanunun dışına çıkan kim varsa hukuk zemininde mutlaka hesabını soruyoruz" diyerek dikkat çekti.

"Yorulan, Hatası Olan Yol Arkadaşlarımızı Dinlenmeye Alacağız"

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıca mesajlar şu şekildeydi:

  • Milletvekilleri ile 7-8 Haziran'da, belediye başkanları ile 1-2 Temmuz'da buluşacağız. Bu toplantılarda önümüzdeki dönemin yol haritasını belirleyeceğiz.
  • Her kongre sürecini kadrolarımız arasında bir bayrak değişimi olarak görüyoruz. Yorulan, hatası olan arkadaşlarımızı dinlenmeye alacağız. Yeni, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendirip yolumuza devam edeceğiz.
  • Hayat pahalılığı ve fırsatçılıkla, son dönemde öğretmenlere yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesi gerekiyor. MHP ile iş birliği içinde bu konuları yakından takip edeceğiz. Meclis tatile girmeden gerekli yasal düzenlemeleri çıkarmalıyız.

Yeni Anayasa Mesajı

Yeni anayasa konusunda Meclis Başkanı'nın çalışmalarına destek vermenin önemine değinen Erdoğan, "İstişari temasları bitirip somut adımlar atmalıyız. Biz yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu sonuna kadar koruyacağız. Önümüzdeki kesintisiz 4 yılın her gününü ilk günkü heyecanla dolu dolu geçireceğiz" dedi.

31 Mart seçimlerinin bir güven oylaması olmadığını belirten Erdoğan, "Seçmenin tercihlerinde bir kırılma yok. 14 ve 28 Mayıs'ta seçmen hükümeti Cumhur İttifakı'na emanet etti. 31 Mart'ta milletin verdiği mesajı aldık, gereğini yapmaya başladık. Ancak AK Parti'den ya da Cumhur İttifakı'ndan desteğin çekildiğini zannedenler yanılıyor" ifadelerini kullandı.

"Mesajı Yanlış Okuyanlarla Yollarımızı Ayırırız"

Erdoğan, kadrolarında yanlış değerlendirme yapanlar ve milletin mesajını yanlış okuyanlarla yollarını ayıracaklarını belirtti. "Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyeceğiz. Kanunun dışına çıkan kim varsa hukuk zemininde mutlaka hesabını soruyoruz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi en ince detayına kadar takip ediyoruz" dedi.

Konuşması sırasında Erdoğan'ın sözleri sık sık alkışlarla kesildi. "Bu davaya ihanet edenler şimdi yoklar, unutuldular. Biz sapasağlam buradayız" diyerek vurguladı.

Erdoğan, Özgür Özel ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye'de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var ve biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Biz hiçbir zaman kutuplaşmanın tarafı olmadık, olmayacağız" dedi.

Erdoğan Ak Parti Seçim Beyannamesi'ni Açıkladı (3) Result

"Kuklayı da Kuklacıyı da Oyunu Kimin Yazdığını da Çok İyi Biliyoruz"

Erdoğan, siyasette kin kavramını kabul etmediklerini ve ihanet dışındaki dostlukların baki olduğunu ifade etti. "Ne kadar çirkinleşirlerse çirkinleşsinler, biz o tuzağa düşmeyeceğiz. İhanete varmayan her dostluk bizim için bakidir. Yeter ki samimiyet olsun, ülkeye ve millete hizmet derdi olsun" dedi.

"Cumhur İttifakı Güçlenerek Yoluna Devam Edecek"

Erdoğan, Cumhur İttifakı'nı zayıflatmaya çalışan fitne ve nifak odaklarına göz açtırmayacaklarını belirterek, ittifakın daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi. "Fitne ve nifak odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız" diye ekledi.

"Ben Hamas'ı Kuvayı Milliye'ye Benzetince Rahatsız Oluyorlar"

Erdoğan, Gazze'de yaşananları ve Hamas'ın durumunu değerlendirerek, "Döktükleri her damla kanın hesabını mutlaka verecekler. Gazze soykırımının hesabını sormadan dünya huzura kavuşamaz. Hamas Gazze'de Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız