11 Temmuz 1995’te, Yugoslavya iç savaşı sırasında Ratko Mladic komutasındaki Sırp ordusunun, Bosna-Hersek’in doğusunda bulunan Srebrenitsa’yı işgal ederek genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden 8 binin üzerinde Boşnak sivilinin katledişinin üzerinden 28 yıl geçti.
Katliamın yıldönümü dolayısıyla resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Babacan’ın paylaşımı şöyle:
“Tüm dünyanın gözleri önünde, Avrupa’nın orta yerinde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum. Aliya İzetbegoviç’in dediği gibi bu acıyı, bu zulmü, bu soykırımı unutmayacağız ki bir daha tekrar etmesin.”
Tüm dünyanın gözleri önünde, Avrupa’nın orta yerinde gerçekleşen #Srebrenitsa soykırımında yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum.
Aliya İzetbegoviç’in dediği gibi bu acıyı, bu zulmü, bu soykırımı unutmayacağız ki bir daha tekrar etmesin.
— Ali Babacan (@alibabacan) July 11, 2023
ANKA