Malatya’da rahatsızlanan 14 yaşındaki Zeynep Çelikdemir, sabah saatlerinde gittiği hastanede serum tedavisinin ardından eve gönderildi. Akşam fenalaşan genç kız, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ailesi, ölümde ihmal olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Sabah Hastaneye Gitti, Eve Gönderildi
Malatya’da 11 Ağustos sabahı rahatsızlanan 14 yaşındaki Zeynep Çelikdemir, ağabeyi Mustafa ile birlikte Battalgazi Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Acil serviste yapılan muayene sonrası tetkik gerektiği belirtilerek anne ya da babasının hastaneye gelmesi istendi. Baba Serdar Çelikdemir kızının yanına giderek sürece dahil oldu. Burada serum verilen genç kız eve gönderildi.
Akşam Fenalaştı, Yoğun Bakıma Alındı
Zeynep Çelikdemir aynı günün akşamında fenalaşınca bu kez Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İddiaya göre görevli doktorlar sabah yapılan tetkik sonuçlarını incelediklerinde, “Bu hasta neden eve gönderildi? Müdahale edilmesi gerekirdi.” diyerek tepki gösterdi.
İki Kez Kalbi Durdu
Kalbi iki kez duran Zeynep, yapılan müdahalelerle hayata döndürüldü ancak durumunun ağırlaşması nedeniyle yoğun bakıma alındı. Şeker oranının 580’e kadar yükseldiği belirtilen genç kız, saat 18.30 sıralarında yaşamını kaybetti.
Aileden İhmal İddiası
Zeynep’in amcasının oğlu Bayram Çelikdemir, sürece dair ayrıntıları paylaştı. Çelikdemir, ilk tetkiklerde şeker değerinin 384 çıktığını belirterek şunları söyledi:
"Ben tıp insanı değilim ama bu değerdeki bir hastaya mutlaka uzman görüşü alınmalıydı. Ancak üst solunum yolu teşhisi konulup eve gönderildi. Akşam fenalaşınca tekrar hastaneye kaldırıldı. Oradaki doktorlar da ‘Bu hasta nasıl eve gönderilir?’ diyerek tepki gösterdi. Sabah kalbi durdu, tekrar hayata döndürüldü ama öğle saatlerinde şeker oranı 580’e çıktı. Kalbi ve şekeri arasında büyük bir mücadele verildi.”
Suç Duyurusu Hazırlığı
Ailenin, yaşanan olayla ilgili ihmal bulunduğu gerekçesiyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Bayram Çelikdemir, “Pazartesi günü dilekçe vereceğiz. Neden uyarı yapılmadı, neden acil bir durum ilan edilmedi ve neden erken tedavi uygulanmadı, bunların ortaya çıkmasını istiyoruz.” diye konuştu.