Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Sağlık | Maymun çiçeği yayılıyor! O Ülkede de görüldü

Maymun çiçeği yayılıyor! O Ülkede de görüldü

Filipinler'de bu yıl ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi. Belirtileri neler? İşte detaylar..

Filipinler'de bu yıl ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi. Belirtileri neler? İşte detaylar..

Maymun çiçeği yayılıyor! O Ülkede de görüldü

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmesine yol açan maymun çiçeği virüsü, Filipinler'de de tespit edildi. Filipinler Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl Aralık ayından bu yana ülkede ilk kez maymun çiçeği vakasının görüldüğü bildirildi. Vakaya yakalanan kişinin 33 yaşındaki bir Filipinli erkek olduğu ve yurt dışı seyahat geçmişi bulunmadığı belirtildi.

Maymun Çiçeği Virüsünün Belirtileri ve Türü

Hastanın semptomlarının 1 haftadan uzun bir süre önce ateşle başladığı ve 4 gün sonra vücudunun bazı bölgelerinde döküntüler görüldüğü açıklandı. Yetkililer, virüsün türünün belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü ve Maymun Çiçeği Virüsü

Dünya Sağlık Örgütü, 14 Ağustos'ta Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti. DSÖ, virüsün yakın temas yoluyla kolayca yayılabileceğine dikkat çekmiş ve küresel çapta endişelere yol açmıştı.

150752

İsveç'te İlk Maymun Çiçeği Vakası

İsveç Halk Sağlığı Kurumu ise 15 Ağustos'ta İsveç'te maymun çiçeği vakasının görüldüğünü, vakaya maymun çiçeği virüsünün Clade I varyantının neden olduğunu duyurmuştu. Bu varyantın Afrika dışında ilk kez tespit edilmesi de dünya genelinde endişeleri artırmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız