Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Sağlık | Beyin tümörünü tek burun deliğinden çıkardılar

Beyin tümörünü tek burun deliğinden çıkardılar

Kayseri Şehir Hastanesi'nde bir hasta tek burun deliğinden girilerek beyin tümöründen kurtuldu. Detaylar haberimizde...

Kayseri Şehir Hastanesi'nde bir hasta tek burun deliğinden girilerek beyin tümöründen kurtuldu. Detaylar haberimizde...

Beyin tümörünü tek burun deliğinden çıkardılar

Kayseri Şehir Hastanesi'nde yapılan başarılı bir ameliyatla, beyin tümöründen kurtulan bir hasta, sağlığına kavuştu. Nevşehir'in Ürgüp ilçesinden gelen 48 yaşındaki Saliha Zerrin Yıldırım, şiddetli baş ağrısı ve görme kaybı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda, beyninde 2.5 santimetrelik bir tümör tespit edildi ve ameliyat kararı alındı.

Tek Burun Deliğinden Girilerek Başarıyla Gerçekleştirilen Ameliyat

Ameliyat, Kayseri Şehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kağan Kamaşak liderliğinde gerçekleştirildi. Bu ameliyat, hasta için büyük bir risk taşıyordu çünkü normal şartlarda kafa tası açılarak yapılabilirdi. Ancak doktorlar, multidisipliner bir yaklaşım benimseyerek tek burun deliğinden girerek tümörü çıkardılar. Bu yöntem, hastanın sağlığına minimal zarar verdi ve başarılı bir şekilde uygulandı.

A W187791 03 Result

Doktorların Değerlendirmesi ve Tedavi Süreci

Doç. Dr. Kağan Kamaşak, hastanın durumunu değerlendirirken, tümörün büyük boyutlu olduğunu ve normalde daha riskli bir cerrahi gerektirdiğini belirtti. Ancak yapılan multidisipliner çalışma ve minimal invaziv yaklaşım, hastanın daha az ağrı çekmesini ve komplikasyon riskinin azalmasını sağladı. Ameliyatı gerçekleştiren ekip, hastanın sağlığına odaklanarak başarılı bir sonuç elde etti.

A W187791 02 Result

Ameliyattan Sonra Konuştu

Ameliyat sonrasında konuşan Saliha Zerrin Yıldırım, doktorlara teşekkür ederek sağlığına kavuşmanın mutluluğunu dile getirdi. Kayseri Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar ise ameliyat sürecini detaylandırarak, multidisipliner bir ekip çalışmasıyla hastanın sağlığına kavuşmasının önemini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız