Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Politika | CHP Genel Başkanı Özgür Özel Avrupa Soluyla İşbirliği Mesajı Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Avrupa Soluyla İşbirliği Mesajı Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bükreş'te Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı'nda Konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bükreş'te Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı'nda Konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Avrupa Soluyla İşbirliği Mesajı Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Halk Partisi, yükselen sağ popülizme karşı daha dirençli, dayanışmacı ve örgütlü bir siyaset öneriyor. Avrupa'daki sol, sosyal demokrat ve sosyalist partilerle işbirliğini güçlendirme hedefindeyiz. Ortak sorunlarımıza sosyal adaletsizlik, iklim krizi, savaşlar ve kitlesel düzensiz göç gibi konularda ilerici demokrat tüm siyasi partiler arasındaki dayanışmayı artırmak gerekiyor. Bu konuda iş birliği yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

"Tam Üyeliğin Kağıt Üstünde Kalmasını Kabul Edemeyiz"

Özgür Özel, Türkiye'nin Avrupa Birliği tam üyeliği hedefinin kağıt üzerinde bırakılmasına karşı çıkarak, "CHP, Avrupa'nın bir parçası olan Türkiye'yi demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü değerlerinin öncüsü yapma iddiasındadır. Bu hedef doğrultusunda Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin tam üyelik olarak sonuçlanmasını savunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Fransa Vatandaşı Türklere Çağrı: "Aşırı Sağa Karşı Sandığa Gidin"

Özel, konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Dünya her geçen gün daha da belirsiz ve istikrarsız hale geliyor, özellikle Türkiye'nin komşu olduğu bölgelerde artan çatışmalar toplumlarımızı kaygılandırıyor. CHP olarak Ukrayna'daki savaş ve Filistin'deki katliama karşı daha yakın işbirliği yapma konusunda hazırız. İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin devletini tanımalarını memnuniyetle karşılıyoruz."

Özgür Özel, son olarak, "Yarın Fransa'da oy kullanacak Türk Fransız vatandaşlarına aşırı sağa karşı sandık başına gitme ve demokratik değerlerden yana oy kullanma çağrısında bulunuyorum" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız