Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Özel Haber | “Antalya’ya ihanet edildi”

“Antalya’ya ihanet edildi”

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu torba teklifteki ‘Katarlı bir şirkete devredilen Antalya Limanı’nın işletme süresinin ihalesiz bir şekilde uzatılmasını’ eleştirdi.

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu torba teklifteki ‘Katarlı bir şirkete devredilen Antalya Limanı’nın işletme süresinin ihalesiz bir şekilde uzatılmasını’ eleştirdi.

“Antalya’ya ihanet edildi”

Daha önce Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği bir konu olan Antalya Limanı’nın işletme süresinin uzatılmasını tekrar gündeme getiren AKP iktidarı sosyal medyada büyük gündem yaratırken, limanın Katar’a verildiği dönemde eylem yapan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, “Dün söylediğimizi bugün de tekrarlıyorum, Antalya Limanı’nın yabancı firmalar tarafından işletilmesine gönlümüz razı değil” dedi.

“SEYİRCİ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, “Biz limanlarımızı hem ticari hem de stratejik açıdan önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalar da bu yönde sonuç veriyor. Sessiz sedasız ihale açılmadan Antalya Limanı’nın işletme süresi 19 yıl uzatılıyor ve bunda da anlam veremediğimiz bir ısrar var. Antalya ekonomisinin en önemli değerlerinden birisi Antalyalıların elinden alınmasına seyirci kalmamız mümkün değil. Daha önce de belirttiğimiz gibi Antalya’da faaliyet gösteren firmaların Antalya Limanı’nı almasına imkan sağlamak yerine, Katarlı bir firmaya limanı teslim etmek tasvip edemeyeceğimiz bir durumdur” ifadelerini kullandı.

 

“PEŞKEŞİ KABUL ETMEYECEĞİZ”

semih tayfur

“AKP İl Başkanı ve milletvekillerinin ısrarla konuya taraf olamayıp, sessiz kalması da onların ne denli milli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi” diyerek AKP’ye yüklenen Başkan Semih Tayfur, “Tarım, turizm ve ticaret merkezi olarak anılan Antalya’nın kendi limanını başka bir devlete mensup bir firmaya ihale açmaksızın verilmesini ‘peşkeş’ olarak değerlendiriyoruz.  Antalyalıların ve biz İYİ Partililerin kesinlikle kabul edemeyeceğimiz rekabet ortamına aykırı uygulama ısrarla Meclis’e getirilmeye devam ediyor. Anayasa da sürenin uzatılmasına müsaade etmezken, birkaç kelime oyunu ile liman sözleşmelerinin Meclis’e getirilmeye çalışılmasının altında yatan gerçekleri önümüzdeki günlerde göreceğiz” diye konuştu.

“SON KALE TÜRK LİMANLARIDIR”

“Daha önce Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak, Antalya Limanı’nda basın açıklaması yapmıştık” diyen Başkan Semih Tayfur, “İkincisini, üçüncüsünü, hatta dördüncüsünü de yapmaya hazırız. Mavi Gözlü Bozkurt, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi’nde bahsettiği ‘Memleketin bütün tersanelerine girilmiş’ dediği son noktanın Türk limanları olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak, konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha duyurmak istiyorum. Antalya Limanı’nın Katar’a verilmesi için bu kadar ısrar edilmesi Antalya’ya bir ihanettir” diyerek sözlerini tamamladı.


Arda KIR

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız